Share

Afgelopen zaterdag 1 juni 2019 was ze nog in Leuven als technisch adviseur van Thailand, de tegenstander van de Belgian Red Flames bij de afscheidswedstrijd van Aline Zeler. Op zondag 2 juni 2019 kwam er een echt eerbetoon van de NOS in het programma Andere Tijden Sport.

In het verleden was Vera Pauw, die de Oranje Leeuwinnen in 2009 bij hun debuut op een eindtornooi naar de halve finale van het EK in Finland bracht, ook meer dan eens tegenstander van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam o.a. als speelster met Nederland, maar ook als coach van Schotland, Nederland en Rusland (op zaterdag 20 augustus 2011, de dag dat Tessa Wullaert haar debuut maakte en voor het eerst scoorde voor de Belgian Red Flames in Dessel). Sindsdien dwong ze ook met Zuid-Afrika de kwalificatie af voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro waar ze tijdens dat tornooi eveneens de hoofdcoach was en op 16 juli 2017 werd ze door de KNVB benoemd tot Bondsridder vooraleer ze sinds februari 2019 technisch adviseur is bij Thailand. In het programma schetst Louis van Gaal, ex-speler van R. Antwerp FC en trainer van o.a. Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München, Manchester United en Nederland, hoe belangrijk zij was voor het Nederlandse vrouwenvoetbal!

U kan het volledige verhaal opnieuw bekijken via de NOS:

https://nos.nl/video/2287371-andere-tijden-sport-vera-s-voetbaldroom.html

Lees ook nog over Vera Pauw via: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/20/vera-pauw-wordt-technisch-adviseur-van-vrouwenelftal-thailand-a3654835

Lees meer over België – Thailand via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=49991

Luister ook nog naar een reactie van Miranda Nild (Thailand) na het duel in Leuven tegen de Belgian Red Flames dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

PS: U kan ook nog een gesigneerde voetbalschoen van Tessa Wullaert winnen. Deelnemen kan tot en met woensdag 5 juni 2019!

Voor meer hierover ga naar:

https://www.hln.be/sport/voetbal/belgisch-voetbal/neem-deel-aan-onze-quiz-en-win-een-unieke-gesigneerde-voetbalschoen-van-tessa-wullaert~a18c2e79/

Share