Share

De Belgian Red Flames namen op zaterdag 1 juni 2019 afscheid van het seizoen en van recordinternational Aline Zeler met een vriendschappelijke wedstrijd tegen WK-deelnemer Thailand.

De basiself van Thailand voor het vriendschappelijke duel in Leuven tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het team van bondscoach Ives Serneels won in het King Power Stadion Den Dreef in Leuven met maar liefst 6-1 tegen het team dat straks op het WK 2019 in Frankrijk op dinsdag 11 juni 2019 in Reims begint met een duel tegen regerend wereldkampioen de Verenigde Staten.

Aline Zeler stond voor het laatst in de basis van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Ella Van Kerkhoven, de voorbije 2 seizoenen topschutster in de Belgische Super League, lukte (met de voet, het hoofd en een hakje) 3 goals voor de Belgian Red Flames terwijl ook de Gouden Schoenen Tessa Wullaert en Janice Cayman raak troffen. De ingevallen Yana Daniëls deed met een kopbal in het slot eveneens de netten trillen vooraleer Thailand in de toegevoegde tijd van de wedstrijd het eerreddende doelpunt maakte via captain Kanjana Sung-Ngoen.

Bekijk het mooiste doelpunt van de namiddag met dank aan Proximus Sports: https://www.facebook.com/ProximusSports/videos/2047541378705789/

Nog melden dat Aline Zeler, een dag voor haar 36ste verjaardag, op het halfuur afscheid nam van de Belgian Red Flames en van haar voetbalcarrière als speelster. Ze kreeg van haar collega’s met een erehaag een passend eerbetoon bij haar vertrek!

In de tribune zaten heel wat fans van de Belgian Red Flames met het gezicht van de afscheidnemende Aline Zeler! Foto – (c) BS Westhoek/Vlamertingse Duivelboys

***SCOREBORD:

Vriendschappelijk duel – Zaterdag 1 juni 2019 – Den Dreef, Leuven;

België – Thailand 6-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 2′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 18′ Tessa Wullaert 2-0, 50′ Ella Van Kerkhoven 3-0, 52′ Ella Van Kerkhoven 4-0, 74′ Janice Cayman 5-0, 87′ Yana Daniëls 6-0, 90′ + 2′ Kanjana Sung-Ngoen 6-1.

Luister naar Aline Zeler dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk fotoreportages rond deze oefeninterland van de Belgian Red Flames via:

http://paul.vrouwenteam.be/

en via:

http://sportpix.be/

Tenzij er nog een oefenwedstrijd komt in de maand augustus 2019 (en dat behoort altijd tot de mogelijkheden) spelen de Belgian Red Flames hun volgende interland op dinsdag 3 september 2019 in Leuven tegen Kroatië en dat in het kader van de EK-kwalificatie richting Engeland 2021!

Bekijk de samenvatting van België – Thailand met dank aan Proximus/KBVB:

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share