Share

Op woensdag 19 juni 2019 kwam Olympique Lyonnais, de winnaar van de voorbije 4 edities van de UEFA Women’s Champions League, met groot nieuws naar buiten ook voor het Belgische voetbal.

Tijdens de officiële voorstelling van Jean-Luc Vasseur als opvolger van de in gezamenlijk overleg vertrokken coach Reynald Pedros maakte voorzitter Jean-Michel Aulas ook de vier nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen bekend en daarbij vinden we de Belgische Gouden Schoen van 2017 Janice Cayman die na 3 seizoenen Montpellier de overstap maakt naar de absolute topclub in het internationale vrouwenclubvoetbal! De andere nieuwe gezichten bij de Franse landskampioen zijn de Engelse international Nikita Parris (Manchester City), de Portugese spits Jéssica Silva (Levante) en de Finse beloftevolle doelvrouw Katriina Talaslahti (Bayern München).

De Belgian Red Flame, die zo graag met België op het huidige WK 2019 in Frankrijk had gestaan, krijgt zo vlak na dat grote evenement op haar 30ste een enorme uitdaging nadat ze ook al in de Verenigde Staten speelde en eerder in Frankrijk bij Juvisy. Ze heeft een overeenkomst bij de zesvoudige winnaar van de UWCL voor twee seizoenen!

Deze redactie wenst Janice Cayman uiteraard veel succes bij deze nieuwe uitdaging in haar voetbalcarrière!

Lees nog meer over de nieuwe coach van Olympique Lyonnais via:

https://www.ol.fr/fr-fr/contenus/articles/2019/06/18/feminines-jean-luc-vasseur-une-premiere-prestigieuse

Lees over de nieuwe gezichten bij de zesvoudige UWCL-winnaar via:

https://www.ol.fr/fr-fr/contenus/articles/2019/06/19/feminines-katriina-talaslahti-janice-cayman-nikita-parris-et-jessica-silva-arrivent

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws waarbij ze ook haar club Montpellier bedankte via:

https://www.hln.be/sport/voetbal/belgisch-voetbal/na-eden-hazard-hebben-we-met-janice-cayman-nu-ook-een-vrouwelijke-galactico-heel-leuk-telefoontje~acc2eb4d/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share