Share

De laatste wedstrijd op dit WK in Reims plaatste in de achtste finale wereldkampioen Verenigde Staten tegenover Spanje. Het team van bondscoach Jill Ellis, dat bij het vorige bezoek aan het Stade Auguste Delaune in Reims een nieuw wereldrecord vestigde door met 13-0 te winnen tegen Thailand, was uiteraard groot favoriet.

Regerend wereldkampioen Verenigde Staten en Spanje komen het veld op voor de laatste WK-wedstrijd op dit tornooi in Reims! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Lang hoefden ze niet te wachten op een nieuwe goal in de champagnestreek. De Hongaarse scheidsrechter Katalina Kulcsar zag al snel een fout in het strafschopgebied van Maria Leon op Tobin Heath en dus mocht Megan Rapinoe al in de 7de minuut met rechts tegenvoets Sandra Panos te grazen nemen (0-1). Konden we nu al terug naar huis om ons op te maken voor een kwartfinale Frankrijk – Verenigde Staten? Neen, want twee minuten later moest de VS het eerste tegendoelpunt op dit WK toestaan. Doelvrouw Alyssa Naeher trapte over de grond naar Becky Sauerbrunn. Maar zij verspeelde de bal klunzig aan Lucia Garcia die meteen Jennifer Hermoso bediende. De spits van Atlético de Madrid controleerde de bal met links en met rechts om vervolgens met haar beste voet een mooie lob over de Amerikaanse doelvrouw zuiver in de hoek van het lege doel te trappen (1-1, 9de minuut).

Spaanse vreugde na de gelijkmaker van Jennifer Hermoso tegen titelverdediger Verenigde Staten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Verenigde Staten waren wel beter maar de afwerking liet te wensen over en Spanje kwam er bij momenten wel eens gevaarlijk uit zeker toen Patri Guijarro net over het uur nipt naast trapte (63ste minuu). Het was echter wachten tot Rose Lavelle ruim een kwartier voor tijd licht aangeraakt werd in het strafschopgebied door Virginia Torrecilla. Na veel discussie en Spaans aandringen ging scheidsrechter Kulcsar toch de VAR raadplegen maar ze bleef bij haar onverbiddelijk standpunt: strafschop. Megan Rapinoe mocht na de bal op de juiste plaats gelegd te hebben opnieuw aanlopen en dezelfde beweging van in het begin van de wedstrijd herhalen. Sandra Panos was kansloos (1-2, 76ste minuut).

Megan Rapinoe met haar tweede strafschop van de dag. Het was uiteindelijk ook het winnende doelpunt in Spanje – VS! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Verenigde Staten wonnen dus met 1-2 en zo had het tornooi en het gastland eindelijk zijn droomaffiche voor de kwartfinale beet. Frankrijk – Verenigde Staten staat op vrijdagavond 29 juni 2019 op het programma in het Parc des Princes.

Bekijk de video met de hoogtepunten uit Spanje – VS met dank aan FIFA TV:


Bekijk foto’s rond Spanje – Verenigde Staten van Dirk Vuylsteke via:

http://sportpix.be/

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share