Share

De Engelse FA Women’s Super League begint het nieuwe seizoen 2019-2020 met al zeker twee duels in stadions van de Premier League. Belgian Red Flame en tweevoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert mag de competitie starten met een derby in het Etihad Stadium waar normaal Kevin De Bruyne en tot voor kort ook Vincent Kompany speelden.

Foto – (c) Manchester City

Met Manchester City – Manchester United staat op de openingsdag van het nieuwe vrouwenvoetbalseizoen in Engeland meteen een affiche van formaat op het programma. Het duel tussen de bekerhouder en winnaar van de Engelse Ligabeker van vorig seizoen tegen de kampioen uit de FA Women’s Championship (het tweede niveau) van 2019 die dus straks debuteert op het hoogste niveau zal op zaterdag 7 september 2019 om 15 uur lokale tijd gespeeld worden in het Etihad Stadium. Daar zal Tessa Wullaert het dus in haar allereerste FA Women’s Super League Manchester derby opnemen tegen Manchester United met nieuwe aanwinst Jackie Groenen.

Foto – (c) Chelsea Ladies FC

Een dag later op zondag 8 september 2019 opent ook het vrouwenteam van Chelsea het seizoen met een derby tegen nieuwkomer Tottenham Hotspur. De aftrap van dat duel is om 12u30 lokale tijd op Stamford Bridge!

Abbi Grant, de voorbije maanden nog bij RSC Anderlecht, speelt straks in de FA WSL bij Birmingham City Women! Foto – (c) Birmingham City Women

Nog op de openingsdag staan volgende duels op het programma op zondag 8 september 2019 in principe om 14u30 lokale tijd: landskampioen Arsenal (met WK-finalisten Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord) tegen de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen West Ham United, Birmingham City, de nieuwe club van ex-RSC Anderlecht-speelster Abbi Grant, thuis tegen Everton, Bristol City, de ex-club van Belgian Red Flame Julie Biesmans (die de overstap maakt naar PSV Eindhoven), tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool, de club van Belgian Red Flame Yana Daniëls, tegen Reading.

Julie Biesmans (Bristol City) speelt in het komende seizoen voor PSV Eindhoven in Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lees over de transfer van Julie Biesmans van Bristol City naar PSV:

https://www.ed.nl/vrouwenvoetbal/belgisch-international-julie-biesmans-kiest-voor-psv~ac525d19/?referrer=https://www.google.be/

Lees over de transfer van Abbi Grant van RSC Anderlecht naar Birmingham City via:

https://www.bcfc.com/news/articles/2019/abbi-grant-signs-for-blues-women/?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=SocialSignIn&utm_content=Blues%20Women&fbclid=IwAR3IX-zmOKDk7YOTtVGuHbVdX3BmsdncvoxSK17Q6Lii7uhup5Vs3XmeiPA

Lees nog meer over Manchester City – Manchester United bij de vrouwen via:

https://www.mancity.com/news/mcwfc/mcwfc-news/2019/july/man-city-fa-wsl-manchester-derby-man-united-women-fixture-etihad-stadium

Lees meer over Chelsea – Tottenham bij de vrouwen via:

https://www.chelseafc.com/en/news/2019/07/08/women-s-super-league-comes-to-stamford-bridge-with-chelsea-opene?cardIndex=0-8

Lees over Arsenal – West Ham United bij de vrouwen voorlopig nog op Boreham Wood via:

https://www.arsenal.com/news/we-will-host-west-ham-united-opening-day

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share