Share

Twee seizoenen geleden scoorde Jacqueline Broux (18) nog voor Tongeren in de eerste klasse tegen de latere kampioen Kontich. In de zomer van 2019 tekende ze een profcontract bij MSV Duisburg in de Duitse Bundesliga.

Jacqueline Broux begon als 13-jarige te voetballen bij de jogens van Bilzen VV. Twee jaar later verkaste ze naar Tongeren DV waarmee ze in de eerste klasse speelde. Vorig seizoen ging ze spelen bij Alemannia Aachen in de Duitse regionalliga, dat is het derde niveau in Duitsland. En inmiddels werd ze opgemerkt door MSV Duisburg waarmee ze straks op het hoogste niveau in Duitsland mag aantreden. Tot eind augustus 2019 pendelt ze over en weer tussen Bilzen en Duisburg. Vanaf september 2019 gaat ze tijdelijk op een appartement in Duisburg wonen.

Deze redactie wenst Jacqueline Broux veel succes met haar nieuwe uitdaging in Duitsland.

Bekijk ook nog een doelpunt van Jacqueline Broux voor Tongeren DV tegen Kontich dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over deze transfer via:

https://www.hln.be/in-de-buurt/bilzen/dit-belgische-voetbaltalent-is-pas-18-en-speelt-al-in-de-bundesliga-ik-heb-alles-over-voor-een-profcarriere~ace861d4/

en via:

https://www.msv-duisburg.de/aktuelles/artikel/start-unserer-frauen-alle-neuzugaenge-schon-an-bord/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share