Share

Na het einde van het seizoen 2018-19 was alleen KRC Genk dankzij het behalen van de Belgische landstitel onder leiding van Philippe Clement zeker van UEFA Champions League in het najaar. In de maand augustus 2019 zijn er nog twee Belgische clubs bijgekomen.

RSC Anderlecht speelt op donderdag 12 september 2019 UEFA Women’s Champions League tegen BIIK Kazygurt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Patrick Wachel loodste vrouwelijk RSC Anderlecht naar de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League waarin het op donderdag 12 september 2019 om 20 uur in het Lotto Park BIIK Kazygurt uit Kazachstan mag ontvangen. Op woensdagavond 28 augustus 2019 loodste Philippe Clement na kwalificaties tegen Dinamo Kiev en LASK Linz (0-1-uitwinst en 2-1-thuiswinst) nu ook Club Brugge naar het kampioenenbal. Het is pas de derde keer dat er twee mannenteams in hetzelfde seizoen de UEFA Champions League zullen spelen. Dat was eerder in 2003/04 en 2005/06 het geval toen zowel Club Brugge als RSC Anderlecht allebei telkens na kwalificaties via de voorronde zover kwamen.

Foto – (c) UEFA.com

Op donderdag 29 augustus 2019 gaan zowel KRC Genk als Club Brugge te weten komen tegen welke teams ze tussen dinsdag 17 september 2019 en woensdag 11 december 2019 zullen uitkomen. KRC Genk zit in pot 4, Club Brugge in pot 3.

***Bekijk de potindeling voor de loting:

Pot 1: Titelverdediger Liverpool, winnaar van de UEFA Europa League Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg;

Pot 2: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur, Ajax, Benfica;

Pot 3: Olympique Lyonnais, Bayer 04 Leverkusen, Salzburg, Olympiacos, CLUB BRUGGE, Valencia, Inter Milaan, Dinamo Zagreb;

Pot 4: Lokomotiv Moskou, KRC GENK, Galatasaray, RB Salzburg, Slavia Praag, Rode Ster Belgrado, Atalanta Bergamo, Lille OSC.

U kan de loting volgen via de website van UEFA. Ook melden dat tijdens die lotingsceremonie de UEFA Women’s Player of the Year zal bekendgemaakt worden! 

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2020/draws/round=2001140/?iv=true

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share