Share

De Belgische landskampioen in het vrouwenvoetbal RSC Anderlecht is er op woensdag 25 september 2019 niet in geslaagd zich voor het eerst te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. Na het 1-1-gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen BIIK-Kazygurt ging vrouwelijk paars-wit in de terugwedstrijd in Shymkent met 2-0 onderuit.

Laura De Neve, de captain van RSC Anderlecht, moest uiteindelijk afzeggen kort voor de Europese terugwedstrijd tegen BIIK-Kazygurt in Shymkent. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht zag in laatste instantie in Kazachstan nog captain Laura De Neve uitvallen. Naast de blessure van Mariam Abdulai Toloba en de schorsing van Laura Rus was dit al een veeg teken voor de terugwedstrijd die gespeeld werd bij een temperatuur van 28 graden en waarin beide doelpunten uiteindelijk vielen na een stilstaande fase. De eerste goal kwam er na een halfuur toen de Amerikaanse Kennedy Mae Rose scoorde na een hoekschop van de Georgische Gulnara Gabelia (1-0, 27ste minuut). Het tweede doelpunt viel kort voor het einde van de wedstrijd na een handspel van Belgian Red Flame Tine De Caigny waarvoor scheidsrecher Ivana Projkovska uit Noord-Macedonië voor strafschop floot. Alina Litvinenko trapte kort nadien, net als tijdens de heenwedstrijd in het Lotto Park van Anderlecht, raak vanop de stip (2-0, 85ste minuut).

Alina Litvinenko, hier in duel met Charlotte Tison, lukte uiteindelijk twee strafschoppen in de eerste ronde van de UWCL 2019-2020 tegen RSC Anderlecht. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht is dus Europees uitgeschakeld en het zal dit seizoen geen grote affiche uit de UWCL kunnen presenteren aan de fans. Het team van trainer Patrick Wachel en assistent-coach Miguel Atilio kan evenwel terugblikken op een mooie campagne voor eigen publiek waarin ze 3 keer wonnen in de voorronde, de Europese kwartfinalist van vorig seizoen LSK Kvinner uitschakelden en ook nog thuis een knap gelijkspel afdwongen tegen een van de 16 reekshoofden uit deze competitie, het niet echt bekende maar toch behoorlijk voetballende BIIK-Kazygurt. Ze sprokkelden zo toch enkele puntjes voor de Belgische coëfficiënt wat in de toekomst belangrijk kan zijn om opnieuw rechtstreeks een Belgische club in de eerste ronde van de UWCL te hebben.

Voor nog meer over BIIK-Kazygurt – RSC Anderlecht ga naar: 

https://fr.uefa.com/womenschampionsleague/season=2020/matches/round=2001126/match=2028178/?iv=true

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share