Share

Er zijn geen Belgian Red Flames genomineerd voor de Women’s Ballon d’Or van France Football die op maandag 2 december 2019 voor de 2de keer zal worden uitgereikt. Het aantal genomineerden werd wel uitgebreid van 15 naar 20 kandidaat-winnaars.

Ada Hegerberg scoorde 3 keer voor Olympique Lyonnais in de finale van de UWCL 2019. Zij was de allereerste laureate van de Women’s Ballon d’Or France Football! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Terwijl er bij de mannen in de lijst van 30 genomineerden geen spoor terug te vinden is van de Kroatische international Luka Modric, de winnaar van de Ballon d’Or van vorig seizoen, prijkt de Noorse Ada Hegerberg wel op de lijst van 20 kandidaten die op maandag 2 december 2019 de tweede editie bij de vrouwen kunnen winnen. De Noorse international stond dan wel niet op het veld tijdens het voorbije WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk ze was wel beslissend in de finale van de UEFA Women’s Champions League in Boedapest voor haar club Olympique Lyonnais tegen FC Barcelona waarin ze maar liefst 3 keer raak trof!

De Amerikaanse Rose Lavelle, hier aan de bal tijdens de achtste finale VS – Spanje in Reims, is bij de 20 genomineerden voor de 2de editie van de Women’s Ballon d’Or France Football! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij de andere genomineerden vinden we met Tobin Heath, Rose Lavelle, Alex Morgan en Megan Rapinoe 4 speelsters die met de Verenigde Staten in Lyon wereldkampioen werden en 2 voetbalsters en een doelvrouw die ook in de WK-finale van 2019 aantraden met de Oranje Leeuwinnen namelijk Sari van Veenendaal, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Verder in het lijstje de halve finalisten Kosovare Asllani, Nilla Fischer, Sofia Jakobsson (Zweden) en Lucy Bronze en Ellen White (Engeland).

Vivianne Miedema en Lieke Martens zijn net als doelvrouw Sari van Veenendaal kandidaat-winnaar van de Women’s Ballon d’Or! Foto – (c) Sportpix.be/ David Catry

Voor Frankrijk, het gastland van het voorbije WK dat de kwartfinale haalde, werden 3 internationals genomineerd namelijk doelvrouw Sarah Bouhaddi, Amandine Henry en Wendie Renard, ook de Duitse Dzsenifer Marozsan, vorig jaar 3de in de eindstand, trad aan in de kwartfinale. Voor de Australische Sam Kerr en de Braziliaanse Marta was de achtste finale het eindstation in Frankrijk. De Deense Pernille Harder, vorig jaar tweede in de eindstand van de eerste editie van de Women’s Ballon d’Or, is net als Ada Hegerberg een genomineerde die niet op het veld stond tijdens het voorbije WK.

Pernille Harder van VfL Wolfsburg stond niet op het WK 2019 in Frankrijk maar is dankzij haar prestaties voor VfL Wolfsburg ook genomineerd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

50 in het vrouwenvoetbal gespecialiseerde journalisten uit 50 verschillende landen mogen tussen dinsdag 22 oktober en vrijdag 8 november 2019 hun stem uitbrengen. Ze mogen een top vijf samenstellen waarbij de eerste 6 punten krijgt, de tweede 4, de derde 3, de vierde 2 en de vijfde 1 punt. De speelster die het meeste stemmen behaalt is de winnares van de tweede editie en zal op maandag 2 december 2019 in Parijs haar trofee mogen ontvangen.

Lees nog meer over de 2de editie van de Women’s Ballon d’Or France Football via:

https://www.francefootball.fr/ballon-d-or/feminines/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat 5 speelsters die vorig jaar genomineerd waren er dit keer niet bij zijn namelijk Lindsey Horan, Saki Kumagai, Amel Majri, Francesca Kirby en Christine Sinclair. Bij de mannen zijn er 2 Belgische genomineerden namelijk Eden Hazard en Kevin De Bruyne. De Braziliaan Neymar (PSG) is niet genomineerd!

 

Share