Share

Op de 7de speeldag in de Belgische Super League was het op vrijdag 25 oktober 2019 uitkijken naar de topaffiche tussen KRC Genk Ladies tegen titelverdediger RSC Anderlecht. Het team uit Limburg verdiende in de heenwedstrijd al een punt op bezoek bij vrouwelijk paars-wit maar begin september 2019 lukte dat nog niet. Het was uitkijken of Eddy Bokken voor eigen publiek wel punten kon afsnoepen van het enige team dat voorlopig nog het maximum van de punten had.

Eleen Kimps, lukte tegen RSC Anderlecht het openingsdoelpunt! Haar tweede van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KRC Genk Ladies slaagde in de missie om als eerste team RSC Anderlecht zonder een overwinning huiswaarts te sturen. Na een vroeg en mooi doelpunt van Eleen Kimps (1-0) zorgde Sarah Wijnants nog voor de rust met haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor de gelijkmaker (1-1). In de tweede helft veranderde die score niet meer.

Sarah Wijnants, hier nog tijdens de UWCL-voorronde tegen Linfield, scoorde een belangrijke gelijkmaker voor RSC Anderlecht op bezoek bij KRC Genk Ladies. Enkele dagen later werd ze opnieuw geselecteerd voor de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Door het gelijkspel kon Standard op zaterdag 26 oktober 2019 opnieuw alleen leider worden in de Super League als het kon winnen op bezoek bij Club Brugge in een wedstrijd waarbij Chloe Van Mingeroet, nog altijd aktief als speelster bij SC Eendracht Aalst, haar debuut maakte op het hoogste Belgische niveau. Dat leek uiteindelijk voor de vrouwelijke Rouches uiteindelijk eenvoudiger dan aanvankelijk gedacht tegen een team dat nog altijd in de aanpassingsperiode zit aan het hogere niveau van uitvoering dat in de Super League van toepassing is. Standard mag zo op vrijdag 1 november 2019 in de namiddag (!!!) de eerste vrouwelijke classico van deze competitie aanvatten als leider alhoewel het mathematisch meer verliespunten telt dan RSC Anderlecht.

Club Brugge – Standard betekende het debuut in de Super League voor Chloe Van Mingeroet als scheidsrechter. Hier staat ze op de foto samen met van links naar rechts Lisa Lichtfus (Standard), Joline Delcroix (assistent-scheidsrechter), Shauni Depruyst (assistent-scheidsrechter) en Ellen Martens (Club Brugge) Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook nog melden dat KAA Gent Ladies in de derde wedstrijd van deze speeldag op vrijdagavond al OH Leuven met een half dozijn doelpunten naar huis stuurden. Het werd in Oostakker 6-0!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 7de speeldag in de Super League 2019-20:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 10′ Eleen Kimps 1-0, 38′ Sarah Wijnants 1-1.

Bekijk de beelden van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KAA Gent Ladies – OH Leuven 6-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 39′ Jassina Blom 1-0, 45′ Elena Dhont 2-0, 51′ Marie Minnaert 3-0, 62′ Elena Dhont 4-0, 66′ Nina Stapelfeldt 5-0, 70′ Lenie Onzia 6-0.

Bekijk 5 van de 6 goals uit deze wedstrijd dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/1576413129168130/UzpfSTEwMDM0MzExMDM6MTAyMTY3OTQxNTkyOTg2NjA/

Bekijk de 5-0 van Nina Stapelfeldt dankzij KAA Gent Ladies:

https://www.facebook.com/reyns.dominique/videos/10216796769323909/

Club Brugge – Standard 0-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 16′ Lola Wajnblum 0-1, 32′ Lisa Petry 0-2, 40′ Lola Wajnblum 0-3,

72′ Gwyneth Vanaenrode 0-4.

Beelden van dit duel kan U bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De stand na 7 speeldagen is:

1. Standard 6-15 (23-7);

2. RSC Anderlecht 5-13 (17-4);

3. KRC Genk Ladies 7-13 (20-9);

4. KAA Gent Ladies 6-12 (16-9);

5. Club Brugge 7-3 (5-26);

6. OH Leuven 7-0 (5-31);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 9 goals alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (Standard);

2 doelpunten:

Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Charlotte Laridon (Club Brugge), Zenia Mertens (OH Leuven), Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Merel Bormans (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Lisa Petry (Standard), Gwyneth Vanaenrode (Standard).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven).

Dit is het programma van de 8ste speeldag in de Super League 2019-20 op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2019:

Standard – RSC Anderlecht (om 15u30);

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (om 20u30);

OH Leuven – Club Brugge (02/11/2019 om 19u30 in Oud-Heverlee);

Voor de tussenstanden op de 8ste speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

Bekijk ook het programma voor de 9ste speeldag op vrijdag 23 november 2019:

Standard – KRC Genk Ladies;

RSC Anderlecht – OH Leuven;

Club Brugge – KAA Gent Ladies (24/11/2019);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share