Share

Op woensdag 30 oktober 2019 werd er een nieuwe mijlpaal geschreven in de UEFA Women’s Champions League. De allereerste Women’s Ballon d’Or van France Football Ada Hegerberg lukte twee doelpunten tegen het Deense Fortuna Hjörring en werd zo alleen topschutster aller tijden in deze competitie.

Olympique Lyonnais voor aanvang van de terugwedstrijd tegen het Deense Fortuna Hjörring! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Olympique Lyonnais had de schaapjes al op het droge na de 4-0-winst in de heenwedstrijd in Denemarken. Toch viel er in de terugwedstrijd alweer iets te noteren dat in de geschiedenisboeken van de UEFA Women’s Champions League terechtkwam. De Noorse Ada Hegerberg lukte haar 52ste en 53ste doelpunt in deze competitie en hoeft nu niet langer Anja Mittag naast zich te dulden bovenaan de lijst van de topschutters aller tijden. Ada Hegerberg lukte al na 12 minuten wedstrijd de 1-0 en nadat Eugénie Le Sommer even over het halfuur voor de verdubbeling van de score had gezorgd (2-0, 34ste minuut) was het opnieuw de beurt aan Ada Hegerberg om onmiddellijk na de rust Olympique Lyonnais op een 3-0-voorsprong te brengen (46ste minuut). Het werd uiteindelijk nog 7-0 dankzij goals van Griedge M’Bock Bathy (4-0, 65ste minuut), de eerste goal van de Portugese Jéssica Silva (5-0, 81ste minuut), een goal van de Canadese Kadeisha Buchanan (6-0, 83ste minuut) en ook nog eentje van de Engelse international Nikita Parris (7-0, 90ste + 3′ minuut).

Jéssica Silva lukte haar eerste goal in de UWCL voor Olympique Lyonnais! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

In de andere wedstrijden van woendagavond noteerden we geen verrassingen want FC Barcelona, VfL Wolfsburg, Bayern München en Atlético Madrid (met 2-1 tegen Manchester City waar trainer Nick Cushing koos voor zijn Engelse internationals en de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert de volledige wedstrijd op de bank liet) wonnen hun wedstrijd!

Voor alle resultaten kan U hieronder terecht:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/

Voor meer over alle heenwedstrijden ga naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=52647

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share