Share

Op de 30ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur en een dag na de knappe winst van de Belgian Red Flames in het EK-kwalificatieduel op bezoek bij Kroatië stond er in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal een volledige speeldag op het programma! U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***1ste klasse – 8ste speeldag:

USGTH Ladies – FW Diksmuide Merkem 3-1;

Massenhoven – DVC Eva’s Tienen 0-2;

KRC Genk Ladies B – FWS Woluwe 2-5;

KSK Voorwaarts Zwevezele – SC E. Aalst 1-5;

Standard B – SV Zulte Waregem 3-1;

KV Mechelen – KAA Gent Ladies B 0-3;

VC Moldavo – OH Leuven B 4-3;

Kontich bye;

Evy De Smedt lukte twee doelpunten voor SC Eendracht Aalst op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele! De vrouwelijke Ajuinen blijven met het maximum van de punten aan de leiding in eerste klasse! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

SC Eendracht Aalst blijft leider in de eerste klasse met het maximum van de punten namelijk 21 op 21! VC Moldavo is de eerste achtervolger met 15 punten uit 8 wedstrijden, FWS Woluwe is derde met 13 punten uit 7 duels. Onderaan klimt USGTH Ladies omhoog van de laatste plaats naar de 12de plaats met nu 7 punten uit 7 wedstrijden. Kontich is 13de met 6 punten uit 6 duels. Massenhoven heeft als 14de nu 5 punten uit 8 wedstrijden en KV Mechelen sluit de rij op de 15de plaats met 5 punten uit 9 duels.

***2de klasse A – 8ste speeldag:

SW Ladies Harelbeke – SV Zulte Waregem B 2-4;

USGTH Ladies B – FC Bosdam Beveren 0-2;

Wuustwezel – KAA Gent Ladies C 5-3;

RSC Anderlecht B – Club Brugge 3-0;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

ASC Havinnes – KSV Sottegem 1-4;

Dames VK Egem – FWS Woluwe B 3-0;

Svelta Melsele – Olsa Brakel 7-1;

In de stand blijft het beloftenteam van RSC Anderlecht leider met het maximum van de punten: 24 op 24! Svelta Melsele is hier de eerste achtervolger met 19 punten uit 8 wedstrijden en Wuustwezel staat op de 3de plaats met 17 punten uit 8 duels. Onderaan is het beloftenteam van FWS Woluwe 11de met 6 punten uit 8 wedstrijden, het beloftenteam van USGTH Ladies is 12de met 5 punten uit 8 duels, SW Ladies Harelbeke staat op de 13de plaats met 2 punten uit 8 wedstrijden en ASC Havinnes is nog altijd 14de en laatste in de tweede klasse A met 1 punt uit 8 duels.

***2de klasse B – 8ste speeldag:

KSK Heist – Eendracht Louwel 0-4;

KVC Westerlo Ladies – RFC de Liège 1-7;

VVC Brasschaat – ASE de Chastre 2-3;

RFC Perwez – Sibret 0-1;

FC Irlande Auderghem – Standard C 0-1;

RUS Loyers – KHO Wolvertem Merchtem 1-1;

KV Mechelen B bye;

RFC de Liège won met 1-7 op bezoek bij KVC Westerlo Ladies en verstevigde op die manier de leiderspositie in 2de klasse B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de tweede klasse B won RFC de Liège de topaffiche op bezoek bij KVC Westerlo Ladies met 1-7. Het blijft dus leider met nu 19 punten uit 7 wedstrijden. Sibret volgt op de 2de plaats met 15 punten uit 8 duels en dat zijn er evenveel als KSK Heist, dat verrassend verloor tegen de rode lantaarn Eendracht Louwel. Onderaan in de stand is RUS Loyers 7de met 7 punten uit 7 wedstrijden en een beter doelsaldo dan FC Irlande Auderghem dat evenveel punten telt. RFC Perwez is 11de met 6 punten uit 8 duels, Eendracht Louwel klimt omhoog, het staat na de eerste competitieoverwinning van het seizoen 12de met 4 punten uit 8 wedstrijden. Het beloftenteam van KV Mechelen neemt de 13de en laatste plaats over met nu 3 punten uit 7 duels.

***Internationale oefenwedstrijd op Wembley:

Nog op zaterdag 9 november 2019 stond op Wembley het vriendschappelijke duel op het programma tussen Engeland, vierde op het voorbije WK en Duitsland, dat in de kwartfinale uitgeschakeld werd door Zweden. Door het slechte weer kwamen niet alle toeschouwers opdagen zodat er uiteindelijk met 77.768 toeschouwers alleen maar sprake was van een nieuwe record voor The Lionesses, het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam. Met 80.203 toeschouwers blijft de Olympische finale van 2012 op Wembley tussen de Verenigde Staten en Japan de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Europa! Duitsland, dat terug op de weg naar omhoog lijkt, won dit duel met 1-2 na doelpunten van Alexandra Popp met het hoofd voor Duitsland (0-1, 8ste minuut), Ellen White vanuit buitenspelpositie vlak voor de rust (1-1, 44ste minuut) en Klara Bühl net voor tijd (1-2, 90ste minuut). De Duitse doelvrouw Merle Frohm redde na 36 minuten een strafschop van Nikita Parris. De Duitse centrale verdediger Sara Doorsoun ontsnapte op het halfuur dankzij het ontbreken van de VAR aan de rode kaart na een brutale overtreding op Beth Mead. Ze kreeg van Stéphanie Frappart slechts geel! Voor Engeland, dat in 2021 het volgende EK Vrouwenvoetbal organiseert was het onder leiding van Phil Neville de 5de nederlaag in de laatste 7 wedstrijden.

U kan een samenvatting bekijken dankzij the FA en de BBC:

Engeland – Duitsland 1-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 8′ Alexandra Popp 0-1, 44′ Ellen White 1-1, 90′ Klara Bühl 1-2.

Bijzonderheid: 36′ Merle Frohms (Duitsland) redde strafschop van Nikita Parris (Engeland).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share