Share

Op zaterdag 16 november 2019 stond niet alleen de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels in Sint-Petersburg tegen Rusland op het programma. Er werden ook wedstrijden afgewerkt in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Daarnaast was er ook bekervoetbal met de kwartfinales van de Beker van België bij de vrouwen. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***1ste klasse-  9de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – FW Diksmuide Merkem 2-0;

Massenhoven – KSK Voorwaarts Zwevezele 2-1;

SV Zulte Waregem – USGTH Ladies 2-1;

FWS Woluwe – Standard B 5-3;

Kontich – VC Moldavo 6-1;

Eerder gespeeld:

KAA Gent Ladies B – KRC Genk Ladies B 2-3;

OH Leuven B – KV Mechelen 3-0;

SC Eendracht Aalst bye;

SC Eendracht Aalst, dat uitgeschakeld werd in de Beker van België, blijft leider met 21 op 21. FWS Woluwe klimt naar de tweede plaats met nu 16 punten uit 8 duels, VC Moldavo is derde met 15 punten uit 8 wedstrijden. Onderaan is Massenhoven 12de met 8 punten uit 9 wedstrijden, USGTH Ladies is 13de met 7 punten uit 8 duels en KV Mechelen is 14de en laatste met 5 punten uit 9 wedstrijden.

***2de klasse A – 9de speeldag:

Olsa Brakel – RSC Anderlecht B 1-4;

Club Brugge B – Wuustwezel 2-4;

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

Dames VK Egem – ASC Havinnes 7-2;

SW Ladies Harelbeke – KAA Gent Ladies C 2-9;

KSV Sottegem – Svelta Melsele 1-4;

SV Zulte Waregem B – USGTH Ladies B 3-0;

FWS Woluwe B – Bosdam Beveren 3-1;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht blijft leider met het maximum van de punten 27 op 27. Svelta Melsele is de eerste achtervolger met 22 punten uit 9 wedstrijden, KFC Wuustwezel is derde met 20 punten uit 9 duels. ONderaan heeft het beloftenteam van Club Brugge op de 9de plaats 9 punten maar dat is ook het geval voor het beloftenteam van FWS Woluwe en Olsa Brakel. Het beloftenteam van USGTH Ladies is 12de met 5 punten uit 9 wedstrijden, SW Ladies Harelbeke 13de met 2 punten uit 9 duels en ASC Havinnes 14de en laatste met 1 punt uit 9 wedstrijden.

***2de klasse B – 9de speeldag:

KVC Westerlo Ladies – RUS Loyers 3-1.

RFC de Liège – Sibret 1-0;

Eendracht Louwel – RFC Perwez 2-0;

Standard C – KV Mechelen B 3-2;

ASE de Chastre – KSK Heist 8-1;

KHO Wolvertem Merchtem – FC Irlande Auderghem 1-1;

VVC Brasschaat bye;

RFC de Liège won de topper tegen Sibret dankzij een doelpunt van Stephanie Gaillard. Het blijft alleen aan de leiding in de 2de klasse B met nu al 5 punten voorsprong op de eerste achtervolgers! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

RFC de Liège blijft leider met nu 22 punten uit 8 wedstrijden. ASE de Chastre volgt op 5 punten van de leider en dat is ook het geval voor het derde vrouwenteam van Standard. Onderaan is FC Irlande Auderghem 9de met 8 punten uit 8 duels. RUS Loyers staat 10de met 7 punten uit 8 wedstrijden. Eendracht Louwel heeft op de 11de plaats ook 7 punten maar uit 9 duels. RFC Perwez is 12de met 6 punten uit 9 wedstrijden en het beloftenteam van KV Mechelen staat 13de en laatste met 3 punten uit 8 duels.

***In de kwartfinales van de Beker van België vielen er geen verrassingen te noteren. Daar plaatsten bekerhouder KAA Gent Ladies, Belgisch landskampioen RSC Anderlecht, de winnaar van 2 seizoenen geleden Standard en de verliezende finalist van 2 seizoenen geleden KRC Genk Ladies zich voor de halve finales!

Lees nog meer hierover via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53215

De twee centrale figuren bij het doelpunt van Olympique Lyonnais: doelpuntenmaker Saki Kumagai met naast zich Dzsenifer Marozsan die de assist gaf! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

***In Frankrijk won Olympique Lyonnais op de 9de speeldag van de D1 Arkema Féminine de topper tegen PSG met 1-0 dankzij een kopbaldoelpunt van de Japanse international Saki Kumagai na een hoekschop van Dzsenifer Marozsan (49ste minuut). Belgian Red Flame Janice Cayman bleef de volledige wedstrijd op de bank bij de thuisploeg. Er waren 30.661 toeschouwers in het Groupama Stadium waar eerder dit jaar de finale van het WK Vrouwenvoetbal plaatsvond.

Thorgan Hazard, hier in 2012 in het shirt van zijn eerste club RC Lens, lukte het openingsdoelpunt voor de Rode Duivels in Sint-Petersburg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***In Sint-Petersburg wonnen de Rode Duivels onder leiding van bondscoach Roberto Martinez hun 9de wedstrijd op rij op weg naar het EK 2020. Tegen de organisator van het voorbije WK Rusland werd het 1-4 voor België dankzij doelpunten van Thorgan Hazard (0-1, 19de minuut), een dubbel van Eden Hazard (0-2, 33ste minuut en 0-3, 40ste minuut), een doelpunt van Romelu Lukaku (0-4, 72ste minuut) en een tegengoal van Georgi Dzhikiya (1-4, 79ste minuut). Op dinsdag 19 november 2019 wordt deze EK-kwalificatiecampagne afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Cyprus en daarvoor zijn nog tickets te koop!  

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share