Share

Het was uitkijken naar de 8ste speeldag in de Belgische Super League want op vrijdag 1 november 2019 in de namiddag (!) stond de eerste vrouwelijke classico van het seizoen op het programma tussen Standard en RSC Anderlecht. Later op die dag ontvingen de vrouwelijke Buffalo’s in Oostakker KRC Genk Ladies en op zaterdag 2 november 2019 stond de topper voor de vijfde plaats tussen OH Leuven en Club Brugge op de lijst.

In Standard – RSC Anderlecht maakte Elke Van Gorp het verschil met haar eerste twee competitiegoals van het seizoen. Standard lukte in de eerte helft een gelijkmaker via Charlotte Cranshoff  maar vergat die in de tweede helft te scoren vanop de strafschopstip. Opmerkelijk waren enkele knappe reddingen van Lisa Lichtfus.

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

‘s Avonds waren de vrouwelijke Buffalo’s sterker dan KRC Genk Ladies. Ook hier een speelster met 2 doelpunten namelijk Jassina Blom die er inmiddels in de Belgische Super League van dit seizoen 5 achter haar naam heeft staan. KAA Gent Ladies is na een moeilijke start terug naar omhoog aan het klimmen. Het heeft Standard inmiddels bijgebeend.

Aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee behaalde vrouwelijk blauw-zwart op zaterdag 2 november 2019 haar tweede competitieoverwinning van het seizoen. Op bezoek bij OH Leuven werd het 1-3 dankzij doelpunten van Charlotte Laridon, een mooie van Debbie Decoene en een goal van Chelsey Vanhooren. OH Leuven redde de eer vanop de strafschopstip via Belgisch jeugdinternational Zenia Mertens.

De Super League gaat verder op vrijdag 22 november 2019 met RSC Anderlecht- OH Leuven, een week na de bekerontmoeting staan beide teams dus opnieuw tegenover mekaar in de competitie, en Standard – KRC Genk Ladies. Op zaterdag 23 november 2019 kan U in de schaduw van het Jan Breydelstadion terecht voor Club Brugge – KAA Gent Ladies!

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 8ste speeldag in de Super League 2019-20:

Standard – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 1-2);

Doelpunten: 17′ Elke Van Gorp 0-1, 30′ Charlotte Cranshoff 1-1, 41′ Elke Van Gorp 1-2.

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd vanuit een ander camerastandpunt dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond dit duel via:

http://paul.vrouwenteam.be/

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 4-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 42’ Marie Minnaert 1-0, 48’ Chloë Vande Velde 2-0, 67’ Gwen Duijsters 2-1, 78’ Jassina Blom 3-1, 90′ + 1’ Jassina Blom 4-1.

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/433562947330640/

OH Leuven – Club Brugge 1-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: Charlotte Laridon 0-1, Debbie Decoene 0-2, Chelsey Vanhooren 0-3, Zenia Mertens 1-3 op strafschop.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/2506646836245855/

De stand na 8 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 6-16 (19-5);

2. Standard 7-15 (24-9);

3. KAA Gent Ladies 7-15 (20-10);

4. KRC Genk Ladies 7-12 (21-13);

5. Club Brugge 8-6 (8-27);

6. OH Leuven 8-0 (6-34);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 9 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Jassina Blom (KAA Gent Ladies);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Charlotte Laridon (Club Brugge), Zenia Mertens (OH Leuven).

2 doelpunten:

Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies); Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Merel Bormans (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Lisa Petry (Standard), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Chelsey Vanhooren (Club Brugge).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven).

***Dit is het programma voor de 9de speeldag op vrijdag 22 november 2019:

Standard – KRC Genk Ladies (20u);

RSC Anderlecht – OH Leuven (20u);

Club Brugge – KAA Gent Ladies (23/11/2019 om 14 uur);

Voor de tussenstanden op de 8ste speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Bekijk ook het programma voor de 10de speeldag op vrijdag 29 november 2019:

OH Leuven – Standard;

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht;

KRC Genk Ladies – Club Brugge (30/11/2019);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share