Share

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Super League, de eerste klasse en de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Super League – 9de speeldag:

Standard – KRC Genk Ladies 1-0;

RSC Anderlecht – OH Leuven 7-0;

Bekijk de video met de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Op zaterdag gespeeld:

Club Brugge – KAA Gent Ladies 4-2;

In de stand is RSC Anderlecht leider met 19 punten uit 7 wedstrijden. Standard volgt op de 2de plaats met 18 punten uit 8 duels, KAA Gent Ladies is derde met 15 punten uit 8 wedstrijden. KRC Genk Ladies heeft als vierde 13 punten uit 9 wedstrijden, Club Brugge is vijfde met nu 9 punten uit 9 duels en OH Leuven sluit de rij nog altijd zonder punten uit 9 wedstrijden.

***1ste klasse – 10de speeldag:

USGTH Ladies – FWS Woluwe 1-2;

VC Moldavo – SC E. Aalst 0-2;

KRC Genk Ladies B – OH Leuven B 0-7;

FW Diksmuide Merkem – SV Zulte Waregem 0-3;

KSK Voorwaarts Zwevezele – DVC Eva’s Tienen 1-4;

Standard B – KAA Gent Ladies B 2-3;

KV Mechelen – Kontich 1-2;

Massenhoven bye;

SC Eendracht Aalst blijft leider met het maximum van de punten: 24 op 24. FWS Woluwe is de eerste achtervolger met 19 punten uit 9 duels en DVC Eva’s Tienen is nu derde met 17 punten uit 10 wedstrijden. Onderaan is FW Diksmuide Merkem 11de met 9 punten uit 8 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele is 12de met 9 punten uit 9 wedstrijden. Massenhoen heeft als 13de 8 punten uit 9 wedstrijden. USGTH Ladies is 14de met 7 punten uit 9 duels en KV Mechelen is 15de en laatste met 5 punten uit 10 wedstrijden.

***2de klasse A – 10de speeldag:

SW Ladies Harelbeke – Club Brugge B 0-4;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

KFC Wuustwezel – Olsa Brakel 8-1;

RSC Anderlecht B – KSV Sottegem 2-1;

ASC Havinnes – FWS Woluwe B 2-7;

USGTH Ladies B – KAA Gent Ladies C 1-5;

Svelta Melsele – Dames VK Egem 0-0;

Bosdam Beveren – SV Zulte Waregem B 4-2;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht heeft als leider nog altijd het maximum: 30 punten op 30. Svelta Melsele is tweede met 23 punten uit 10 wedstrijden en ook Wuustwezel heeft 23 punten na 10 speeldagen. Onderaan heeft Olsa Brakel als 11de 9 punten uit 10 wedstrijden. Het beloftenteam van USGTH Ladies heeft 5 punten na 10 speeldagen. SW Ladies Harelbeke staat nog altijd 13de met 2 punten maar nu uit 10 duels. ASC Havinnes sluit de rij met 1 punt na 10 wedstrijden.

***2de klasse B – 10de speeldag:

VVC Brasschaat – Standard C 2-3;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Danny Aerts (VVC TV):

 

Sibret – Eendracht Louwel 3-1;

KV Mechelen B – KHO Wolvertem Merchtem 2-2;

RFC Perwez – ASE de Chastre 0-5;

FC Irlande Auderghem – KVC Westerlo 3-1;

Olivia Philippart de Foy, Francesca Lueya en Myriam Hassani waren succesvol voor FC Irlande Auderghem tegen Westerlo! Foto – (c) FC Irlande Auderghem

RUS Loyers – RFC de Liège 1-3;

KSK Heist bye;

RFC de Liège is leider met 25 punten uit 9 wedstrijden. ASE de Chastre is de eerste achtervolger met 20 punten uit 9 duels en ook het derde team van Standard heeft inmiddels 20 punten uit 9 wedstrijden. Onderaan staat RUS Loyers 10de met 7 punten uit 9 wedstrijden, Eendracht Louwel is 11de met 7 punten uit 10 duels. RFC Perwez staat op de 12de plaats met 6 punten uit 10 wedstrijden en het beloftenteam van KV Mechelen is 13de en laatste met 4 punten uit 9 duels.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share