Share

Op zaterdag 23 november 2019 mocht Club Brugge op de 9de speeldag van de Super League voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek spelen tegen KAA Gent Ladies. Na nederlagen zowel in de competitie als in de Beker van België was het team van trainer Leo Van der Elst er op gebrand om dit keer een goeie prestatie neer te zetten. De vrouwelijke Buffalo’s leken na een mindere start terug de weg naar omhoog te hebben aangevat maar in de schaduw van het Jan Breydelstadion moesten ze het wel stellen zonder Belgian Red Flame Elena Dhont terwijl de Gentse topschutster van de voorbije seizoenen Amber Maximus ook nog altijd aan een terugkeer aan het werken is.

U kan een samenvatting van Club Brugge – KAA Gent Ladies bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Club Brugge won dus op de 9de speeldag voor het eerst tegen een team uit de top 4 van de Super League. Dat lukte dankzij een doelpunt voor het halfuur van Charlotte Laridon (1-0, 26ste minuut). Nadat Tine Schryvers de bordjes zeven minuten later in evenwicht had gebracht (1-1, 33ste minuut) zorgde Charlotte Laridon acht minuten later opnieuw voor een Brugse voorsprong (2-1, 41ste minuut). Nog voor de rust liep vrouwelijk blauw-zwart nog verder uit dankzij een attente Chelsey Vanhooren (3-1, 44ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft bezegelde Emma Van Britsom (ooit nog speelster bij de vrouwelijke Buffalo’s) het Gentse lot (4-1, 70ste minuut) terwijl Marie Minnaert KAA Gent Ladies nog iets terug dichterbij bracht (4-2, 75ste minuut) maar het pijnlijke verlies verhinderen lukte niet meer.

Club Brugge superblij na de eerste opmerkelijke overwinning in de Super League tegen bekerhouder KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club Brugge mocht dus vieren en kan de blik verder naar omhoog richten voor het toekomende zaterdag 30 november 2019 op bezoek gaat bij KRC Genk Ladies. KAA Gent Ladies trok dan weer met een bittere nederlaag huiswaarts in afwachting van het duel nu vrijdag 29 november 2019 in Oostakker tegen de landskampioen van de voorbije twee seizoenen RSC Anderlecht.

Luister naar Elle Decorte (Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Laridon (Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Leo Van der Elst (trainer Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dave Mattheus (trainer KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook nog naar de zingende speelsters van vrouwelijk blauw-zwart dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de volledige fotoreportage van David Catry rond Club Brugge – KAA Gent Ladies via:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-11-23-Club-Brugge-AA-Gent-Ladies/G00009bbGQYhz2qs/C0000z4y62cZKwzw

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share