Share

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 stond de 9de speeldag in de Super League op het programma. De topaffiche werd in Angleur gespeeld tussen Standard en KRC Genk Ladies. RSC Anderlecht kreeg met OH Leuven de tegenstander op bezoek die het een week eerder in de kwartfinales van de Beker van België opzij zette in Neerpede maar dit keer vond de wedstrijd plaats in Tubeke terwijl het op zaterdag uitkijken was naar de allereerste Club Brugge – KAA Gent Ladies in de Belgische Super League in de schaduw van het Jan Breydelstadion.

Tine Schryvers lukte in Brugge haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor de vrouwelijke Buffalo’s maar KAA Gent Ladies was de verliezer van de 9de speeldag! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard won een fel betwist duel tegen KRC Genk Ladies dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Het schot van Charlotte Cranshoff week via de Genkse verdediging af in doel (1-0).

Charlotte Cranshoff, hier aan de bal tijdens de gewonnen bekerfinale van 2018, lukte het winnende doelpunt tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht benutte drie strafschoppen (ook doelvrouw Justien Odeurs trapte er één binnen) om OH Leuven na de 4-0 in de beker nu met 7-0 in de competitie huiswaarts te sturen. Er waren dubbels voor de Roemeense Stefania Vatafu vanop de stip en voor Sarah Wijnants!

Justien Odeurs trapte een strafschop binnen voor RSC Anderlecht en is zo de eerste doelvrouw die scoort in de Super League 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Club Brugge zorgde op zaterdagnamiddag voor de stunt van het weekend door voor de allereerste keer in de Super League te winnen tegen een team uit de top 4. Bekerhouder KAA Gent Ladies liet zich verrassen door vrouwelijk blauw-zwart en heeft na het 4-2-verlies nu met een wedstrijd meer gespeeld al 4 punten achterstand op leider RSC Anderlecht, de tegenstander nu vrijdagavond 29 november 2019 in het PGB-Stadion van Oostakker!

De Brugse doelpuntenmakers vallen in mekaars armen met van links naar rechts Chelsey Vanhooren, Charlotte Laridon en Emma Van Britsom. De rest van het team is op komst om mee te vieren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 8ste speeldag in de Super League 2019-20:

Standard – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 45′ + 1′ Charlotte Cranshoff 1-0.

Rode kaart: 47′ Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) (na 2x geel);

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/2483314591988640/

RSC Anderlecht – OH Leuven 7-0 (rust: 5-0);

Doelpunten: 5′ Stefania Vatafu 1-0, 12′ Britt Vanhamel 2-0, 28′ Stefania Vatafu 3-0, 34′ Justien Odeurs 4-0 op strafschop, 45′ Sarah Wijnants 5-0, 60′ Elke Van Gorp 6-0, 83′ Sarah Wijnants 7-0.

Bekijk de beelden van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Club Brugge – KAA Gent Ladies 4-2 (rust: 3-1);

Doelpunten: 26′ Charlotte Laridon 1-0, 33′ Tine Schryvers 1-1, 41′ Charlotte Laridon 2-1, 44′ Chelsey Vanhooren 3-1, 70′ Emma Van Britsom 4-1, 75′ Marie Minnaert 4-2

Bekijk de beelden van Club Brugge – KAA Gent Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

De stand na 9 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 7-19 (26-5);

2. Standard 8-18 (25-9);

3. KAA Gent Ladies 8-15 (22-14);

4. KRC Genk Ladies 8-12 (21-14);

5. Club Brugge 9-9 (12-29);

6. OH Leuven 9-0 (6-41);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard, die momenteel geblesseerd langs de kant staat, is met 9 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Club Brugge);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht).

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Chelsey Vanhooren (Club Brugge);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Merel Bormans (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Lisa Petry (Standard), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven).

***Dit is het programma voor de 10de speeldag op vrijdag 29 november 2019:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u);

OH Leuven – Standard (20u30);

KRC Genk Ladies – Club Brugge (30/11/2019 om 16u);

Voor de tussenstanden op de 10de speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Bekijk ook het programma voor de 11de speeldag op vrijdag 6 december 2019:

KAA Gent Ladies – Standard;

KRC Genk Ladies – OH Leuven;

Club Brugge – RSC Anderlecht (7 december 2019);

Inhaalwedstrijd 5de speeldag op dinsdag 10 december 2019:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share