Share

Op zaterdag 29 november 2019 was het in het Fallonstadion van Woluwe mogelijk om twee wedstrijden uit het vrouwenvoetbal en uit een verschillende afdeling na mekaar te bekijken. Na de wedstrijd van het eerste elftal van Fémina White Star in eerste klasse tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem kwam het beloftenteam van SV Zulte Waregem in de tweede klasse A op bezoek voor een duel tegen het beloftenteam van de gesternden en dat een week voor de eerste ploegen tegen mekaar spelen aan de Kastanjelaan in Zulte.

U kan de hoogtepunten uit het duel tussen de beloftenteams van FWS Woluwe en SV Zulte Waregem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van FWS Woluwe won dus deze wedstrijd met 2-1. In de eerste helft kwam het nochtans op achterstand na een doelpunt van Machteld Vandenbroucke (0-1, 24ste minuut). Op slag van rust maakte Coline Beaufils gelijk uit een onrechtstreekse vrije trap (1-1, 45ste minuut). Diep in de tweede helft gaf Valerie Schuilen de assist voor het winnende doelpunt van Ashley Hall (2-1, 87ste minuut).

FWS Woluwe behaalde door de verrassende winst tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem een 9 op 9. In de stand klimt het onder leiding van coach Tiziano Rutilo verder omhoog naar de 9de plaats met 15 punten uit 11 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als het beloftenteam van Club Brugge (8ste) en als KSV Sottegem (10de). Het beloftenteam van SV Zulte Waregem staat voorlopig onder leiding van Chris Soete 7de maar het heeft met 18 punten hetzelfde aantal als KAA Gent Ladies C (5de) en Bosdam Beveren (6de).

Het beloftenteam van FWS Woluwe speelt voor nieuwjaar nog thuis tegen KVK Svelta Melsele (zaterdag 7 december 2019) en het gaat op bezoek bij KAA Gent Ladies C (zaterdag 14 december 2019). Het beloftenteam van SV Zulte Waregem speelt op zaterdag 7 december 2019 thuis tegen KAA Gent Ladies C en het sluit dit kalenderjaar af op zaterdag 14 december 2019 met een uitduel in Aalter tegen het beloftenteam van Club Brugge.  

Luister naar Elizabeth Zwerver (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ashley Hall (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Bekijk alle uitslagen in de 2de klasse A van het voorbije weekend via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53414

Bekijk de samenvatting van het duel in eerste klasse tussen FWS Woluwe en FW Diksmuide Merkem via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53500

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share