Share

Op vrijdag 29 november 2019 mocht bekerhouder KAA Gent Ladies voor het eerst in deze competitie aantreden tegen de kampioen van de voorbije twee seizoenen RSC Anderlecht. Een uitstekend moment om de juiste waardeverhoudingen op het veld te kunnen inschatten. Daarnaast ontving OH Leuven de vrouwelijke Rouches die nog altijd zonder hun topschutter Sanne Schoenmakers moesten aantreden. Club Brugge ging dan weer op zaterdag 30 november 2019 op bezoek bij KRC Genk Ladies op zoek naar meer na de eerste overwinning tegen een team uit de top vier!

Laura Deloose, die eerder dit seizoen al scoorde in de Beker van België en de UWCL, lukte nu ook een doelpunt in de Belgische Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het werd een speeldag met weinig doelpunten (er werd in 3 wedstrijden slechts 4 keer gescoord) maar wel één met richtinggevende accenten. RSC Anderlecht won de topaffiche uit bij de vrouwelijke Buffalo’s dankzij twee knappe goals van enerzijds Sarah Wijnants vanuit een heel scherpe hoek vroeg in de eerste helft en van de oprukkende Laura Deloose. Doelvrouw Nicole Studer kon echt niet alle paars-witte pogingen tegenhouden. RSC Anderlecht gaat in elk geval voluit voor een derde Belgische landstitel op rij.

Sanne Schoenmakers en Sylke Calleeuw kijken voorlopig nog altijd toe van langs de zijlijn bij Standard! Foto – (c) Standard de Liège

Standard, inmiddels de belangrijkste uitdager van RSC Anderlecht, had een veel mindere dag op bezoek bij OH Leuven waar het slechts één keer tot scoren kwam en dat laat in de wedstrijd dankzij de beloftevolle Lisa Petry (0-1, 83ste minuut). De vraag is uiteraard in hoeverre de vrouwelijke Rouches hun hogere ambities verder kracht kunnen bijzetten.

Lisa Petry was de matchwinnaar voor Standard op bezoek bij OH Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club Brugge heeft zich de voorbije weken echt naar een hoger niveau getild. De boost na de overwinning tegen bekerhouder KAA Gent Ladies werkte ook nog door op bezoek bij KRC Genk Ladies (zonder Riete Loos) waar het nu ook voor een tweede keer tegen een team uit de top vier en dat nog wel op verplaatsing dit keer ging winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er via Charlotte Laridon  die een voorzet van Debbie Decoene binnenkopte (0-1, 48ste minuut). Op de volgende speeldag ontvangt het team van coach Leo Van der Elst opnieuw titelverdediger RSC Anderlecht nu zaterdag 7 december 2019 om 14 uur in de schaduw van het Jan Breydelstadion.

Club Brugge juicht na de 9 op 9 na de winst op KRC Genk Ladies! Foto – (c) KRC Genk Ladies / Dave Rietbergen

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 10de speeldag in de Super League 2019-20:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-2;

Doelpunten: 10′ Sarah Wijnants 0-1, 83′ Laura Deloose 0-2.

Bekijk de video rond dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

OH Leuven – Standard 0-1;

Doelpunt: 83′ Lisa Petry 0-1.

Bekijk een korte samenvatting van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/504357316832678/

Op zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – Club Brugge 0-1;

Doelpunt: 48′ Charlotte Laridon 0-1.

Bekijk een korte samenvatting van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/2540692179343680/

De stand na 10 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 8-22 (28-5);

2. Standard 9-21 (26-9);

3. KAA Gent Ladies 9-15 (22-16);

4. KRC Genk Ladies 10-12 (21-15);

5. Club Brugge 10-12 (13-29);

6. OH Leuven 10-0 (6-42);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard, die momenteel geblesseerd langs de kant staat, is met 9 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Club Brugge);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Jassina Blom (KAA Gent Ladies);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht).

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Lisa Petry (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Merel Bormans (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Laura Deloose (RSC Anderlecht).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven).

***Dit is het programma voor de 11de speeldag op vrijdag 6 december 2019:

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

KRC Genk Ladies – OH Leuven (20u30);

Club Brugge – RSC Anderlecht (7 december 2019 om 14 uur);

Voor de tussenstanden op de 11de speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***De Super League gaat verder met een inhaalwedstrijd van de 5de speeldag op dinsdag 10 december 2019:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies

***Bekijk ook het programma voor de 12de speeldag op vrijdag 13 december 2019:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies;

OH Leuven – KAA Gent Ladies;

Standard – Club Brugge (14 december 2019 om 15 uur);

***Bekijk ook het programma voor de 13de speeldag op vrijdag 20 december 2019:

RSC Anderlecht – Standard;

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;

Club Brugge – OH Leuven (zaterdag 21 december 2019)

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share