Share

In West-Vlaanderen zijn sinds afgelopen weekend alle herfstkampioenen in de provinciale reeksen van het vrouwenvoetbal bekend. Twee van de drie winnaars van die papieren titels haalden voorlopig zelfs het maximum van de punten! We geven U een overzicht.

KFC Heist Ladies: de herfstkampioen in de 1ste ptovinciale! Foto – (c) KFC Heist Ladies

In de eerste provinciale verzekerde KFC Heist Ladies zich van de herfsttitel door op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem met 0-2 te winnen. Op aangeven van Rany Hungenaert lukte Isaline Sys al na vijf minuten wedstrijd haar tiende competitiedoelpunt van het seizoen (0-1). Halfweg de tweede helft zette Rany Hungenaert vanop de strafschopstip de eindstand op het bord (0-2). KFC Heist Ladies verzamelde in 12 wedstrijden (van de 26) al 33 punten. De groen-witten hebben 3 punten voorsprong op KSV Bredene en 8 op het duo SK Reningelst en het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem,  overigens nu zondag 8 december 2019 de volgende tegenstander in het sportstadion De Taeye aan de Pannenstraat 282 in Heist. De aftrap is om 14 uur!

VK Dadizele is de herfstkampioen in tweede provinciale West-Vlaanderen! Foto – (c) Dames VK Dadizele

In de tweede provinciale staat er dit seizoen voorlopig geen maat op het vrouwenvoetbalteam van VK Dadizele. Afgelopen zondag 1 december 2019 wonnen ze op bezoek bij de eerste achtervolger in de reeks, het derde team van FW Diksmuide Merkem, met 2-4 waardoor ze een beetje clubhistorie schreven. Captain Bo Vandenberghe kwam zoals elke week met haar schrijven origineel uit de hoek ‘Tis ni te doen, Daisel is herfstkampioen! Euforisch, want tis historisch: 14x winst na mekaar en 10 punten voor op nr 2, Daisel kreeg het voor mekaar! 42 OP 42! Ze hebben er nu in de heenronde nog eentje te gaan en als ze ook die winnen dan hebben ze ze allemaal verslaan! Die wedstrijd is nu zondag 8 december 2019 om 14 uur 30 aan de Oliekotstraat tegen BS Westhoek.

KSV Rumbeke heeft voorlopig 39 op 39 in de derde provinciale en het is dan ook herfstkampioen! Foto – (c) KSV Rumbeke

In de derde provinciale tenslotte is Dames KSV Rumbeke herfstkampioen. Het won op vrijdag 29 november 2019 thuis tegen KVV Alveringem met 5-1 en behaalde zo 39 op 39. Bij de rust stond het 1-0 dankzij een doelpunt van Delfien Depoortere (1-0, 38ste minuut). Alveringem kwam daarna op gelijke hoogte via Joyce Ooghe (55ste minuut) maar via Delfien Depoortere (2-1, 58ste minuut), Tiëssa Pennynck (3-1, 65ste minuut), Shana Bettens (4-1, 75ste minuut) en Manon Coussement (5-1, 82ste minuut) werd het uiteindelijk nog een ruime overwinning voor het team dat met de eerste kalender voor 2020 voor de dag kwam! In de achtervolging staan Dames VK Egem D tweede op 9 punten en SK Staden C derde op 10 punten. Voor KSV Rumbeke staat er nu zondag 8 december 2019 een verplaatsing naar Bredene op het programma waar het beloftenteam van KSV de tegenstander is. De aftrap daar is eveneens om 14u30.

Lees het verslag van de wedstrijd KSV Rumbeke – VV Alveringem via:

https://www.svrumbeke.be/nl/teams/wedstrijdverslagen/115-verslagen-dames-2019-2020/2077-ksvr-dames-boeken-ruime-winst-in-de-topper-tegen-alveringem

De kalender van het vrouwenvoetbalteam van herfstkampioen KSV Rumbeke. Foto – (c) KSV Rumbeke / Kurt Maddens

Lees meer over de kalender van Dames KSV Rumbeke via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53287

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share