Share

Op woensdag 15 januari 2020 is het zover. Dan wordt al voor de vierde keer de vrouwelijke Gouden Schoen bekendgemaakt op het Gala van de Gouden Schoen in Puurs. Er zijn opnieuw 10 kandidaten, allemaal Belgian Red Flames waaronder al 2 ex-winnaars namelijk Tessa Wullaert en Janice Cayman.

Tessa Wullaert won in 2017 de allereerste toen ze bij VfL Wolfsburg speelde en in 2019 de derde als voetbalster van Manchester City! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tessa Wullaert kan voor de derde keer winnen, Janice Cayman voor de tweede keer of wordt het een nieuwe naam, zo titelde de organiserende krant Het Laatste Nieuws op donderdag 12 december 2019 op pagina 23 van de sportbladzijden. Naast de Belgian Red Flame van Manchester City en die van Olympique Lyonnais, de club waar Janice terechtkwam na haar overstap van Montpellier, zijn er nog 8 kandidaten voor de volgende editie van de begeerlijke trofee en dat zijn allemaal speelsters die in de vaste kern van de Belgian Red Flames zitten. Het zijn in alfabetische volgorde dit keer Julie Biesmans (PSV Eindhoven), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Davina Philtjens (Fiorentina) en Ella Van Kerkhoven (Inter Milaan nadat ze opnieuw topschutster werd in de Super League met RSC Anderlecht).

Janice Cayman won de tweede editie in 2018 als speelster van Montpellier! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bondsleden, coaches en scheidsrechters in het vrouwenvoetbal, ex-Red Flames en journalisten hebben nu tot dinsdag 31 december 2019 de tijd om hun stem uit te brengen voor deze 4de editie en dan weten we op woensdag 15 januari 2020 in Puurs wie de nieuwe Gouden Schoen zal worden. Bij de mannen zijn we straks aan de 66ste editie toe en wordt er gestemd voor een opvolger van Hans Vanaken (Club Brugge), de man die op woensdagavond 11 december 2019 scoorde tegen Real Madrid in de UEFA Champions League in een wedstrijd die uiteindelijk door blauw-zwart met 1-3 verloren werd.

Voor meer over de volgende editie van de Gouden Schoen ga naar:

https://www.hln.be/sport/voetbal/belgisch-voetbal/gouden-schoen/een-van-deze-10-wint-gouden-schoen-voor-vrouwen-wullaert-voor-haar-derde-cayman-voor-haar-tweede-of-nieuwe-naam~ae850b0e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

Lees nog over de editie van het voorbije jaar via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=44641

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share