Share

In concurrentie met de eerste avond van de 6de speeldag van de UEFA Champions League bij de mannen stond op dinsdag 10 december 2019 de inhaalwedstrijd van de 5de speeldag tussen titelverdediger RSC Anderlecht en tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies op het programma in Tubeke.

Op vrijdag 29 november 2019 hadden beide teams elkaar nog maar ontmoet in het PGB-Stadion van Oostakker en toen werd het 0-2 voor vrouwelijk paars-wit. Maar sindsdien heeft KAA Gent Ladies wel voor de tweede keer dit seizoen in de competitie gewonnen tegen Standard (2-0) terwijl het team van Patrick Wachel intussen met moeite won op bezoek bij Club Brugge (0-1). De vraag was of het team van Dave Mattheus nu vrouwelijk paars-wit ook een hak kon zetten?

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

Het was dus op een ander veld maar de einduitslag bleef na 90 speelminuten hetzelfde. 2-0 voor RSC Anderlecht dat ongeslagen blijft en in  de stand verder uitloopt met nu 28 punten uit 10 wedstrijden en dat zijn er voorlopig 7 meer dan eerste achtervolger Standard dat ook 10 duels achter de rug heeft en al 10 (!!!) meer dan de vrouwelijke Buffalo’s die zelfs een wedstrijd meer gespeeld hebben. Nu vrijdag 13 december 2019 gaat de Super League al verder met voor RSC Anderlecht een thuiswedstrijd tegen KRC Genk Ladies (20 uur) en voor KAA Gent Ladies een bezoek aan OH Leuven (20u30). Op zaterdag 14 december 2019 staat ook nog om 15 uur Standard – Club Brugge op het programma van de 12de speeldag!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat KRC Genk in zijn laatste wedstrijd in groep E met 4-0 onderuit ging op bezoek bij SSC Napoli. De doelpunten waren van de Poolse spits Arkadiusz Milik die in de eerste helft 3 keer raak trof (3de minuut, 26ste minuut en 38ste minuut op strafschop). Rode Duivel Dries Mertens zette in de 74ste minuut eveneens vanop de strafschopstip de eindstand op het bord. Titelverdediger Liverpool, dat met 0-2 won uit bij FC Salzburg, won de groep met 13 punten uit 6 duels voor SSC Napoli 12 punten, FC Salzburg 7 punten en KRC Genk dat het kampioenenbal van dit jaar afsloot met 1 punt behaald in de scoreloze thuiswedstrijd op woensdag 2 oktober 2019 tegen de tegenstander van dinsdagavond! Ajax (0-1-verlies thuis tegen Valencia in groep H) en Inter Milaan met Romelu Lukaku (1-2-verlies thuis tegen FC Barcelona in groep F) zijn uitgeschakeld voor het vervolg van de UEFA Champions League. Zij komen na de jaarwisseling uit in de UEFA Europa League. Op woensdagavond 11 december 2019 ontvangt Club Brugge in groep A nog Real Madrid.

Share