Share

Op zondag 15 december 2019 stond in de Franse D1 Arkema het duel tussen FC Metz en Montpellier, de ex-club van Belgian Red Flame Janice Cayman, op het programma. Voor beide teams die een andere doelstelling hebben in deze competitie de 12de en laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar.

De Nederlandse international Anouk Dekker (links vooraan) komt het veld op met haar teamgenoten in het (Stade Dezavelle an Metz! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

FC Metz, dat zich vorig seizoen nog wist te redden op het hoogste niveau ten koste van Lille OSC, speelt al vanaf het seizoenbegin tegen de degradatie. Halfweg de competitie had het 1 punt verzameld. Montpellier is in strijd voor het tweede Franse ticket voor de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen en het speelde op zaterdag 7 december 2019 nog knap gelijk op bezoek bij de tweede in de stand Paris Saint-Germain (1-1).

Bekijk een samenvatting van FC Metz-Montpellier dankzij FFF TV / D1 Arkema Officielle:

Montpellier won dus met 0-3 dankzij doelpunten van de Nederlandse international Anouk Dekker met het hoofd na een hoekschop van Sandie Toletti (0-1, 67ste minuut), van de Oostenrijkse international Sarah Puntigam op aangeven van de ingevallen Marie-Charlotte Léger (0-2, 69ste minuut) en een derde goal van de Franse speelster Clarisse Le Bihan vanop ruim 40 meter (0-3, 85ste minuut). In de stand is Montpellier halfweg 4de met 24 punten achter het trio Olympique Lyonnais (34 punten), PSG (29 punten) en Bordeaux (27 punten). FC Metz blijft op de 12de en laatste plaats met 1 punt uit 12 wedstrijden. Voorlopig doen onderaan Marseille (6 punten) en het duo Dijon en Reims (allebei 11 punten) beter. 

Luister naar Clarisse Le Bihan (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Luister naar Lena Petermann (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 18 januari 2020 ontvangt Montpellier op de 13de speeldag Paris FC terwijl FC Metz dan op bezoek gaat bij het vrouwenvoetbalteam van Reims!

Bekijk ook nog de doelpunten uit de andere wedstrijden op de 12de speeldag in de Franse D1 Arkema dankzij FFF TV:

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond FC Metz-Montpellier:

http://paul.vrouwenteam.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

De hoofdtribune van het Stade Saint-Symphorien in Metz wordt momenteel hernieuwd! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

PS: Nog meegeven dat de dag voordien de mannen van FC Metz in het Stade Saint-Symphorien waar verbouwingswerken aan de gang zijn (zie ook nog fotoreportage) Olympique Marseille had partij gegeven. In dat duel in het kader van de 18de speeldag van de Franse Ligue 1 werd het 1-1.

Share