Share

De twaalfde speeldag in de Belgische Super League bestond op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 slechts uit twee wedstrijden want het duel tussen OH Leuven en bekerhouder KAA Gent Ladies werd verschoven naar volgend jaar. Dus was het uitkijken of KRC Genk Ladies, het enige team dat al iets haalde tegen RSC Anderlecht dat kon herhalen bij het tweede bezoek aan de Belgische landskampioen terwijl Club Brugge nu op zaterdag richting Angleur trok voor de tweede ontmoeting in deze competitie op bezoek bij Standard.

RSC Anderlecht nam na een vrije trap van Sarah Wijnants gevolgd door een vroeg kopbaldoelpunt van Britt Vanhamel (1-0, 6de minuut) pas in de tweede helft vlot afstand van KRC Genk Ladies. Sari Kees devieerde immers kort na de rust een voorzet vanop links van alweer Sarah Wijnants in eigen doel (2-0). Sarah Wijnants had ook een voet in de derde goal want ze bediende met een gemeten voorzet Elke Van Gorp die het derde doelpunt van vrouwelijk paars-wit in het Genkse doel trapte (3-0). Bij het vierde doelpunt omspeelde de speelster van de avond op aangeven van Laura Rus de Genkse doelvrouw Rani Coenen waarna ze de 4-0-eindstand op het bord zette. RSC Anderlecht bleef zo leider met nu al 31 punten op 33.

Charlotte Cranshoff zette met een succesvolle vrije trap Standard op weg naar winst tegen Club Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard maakte op zaterdag thuis tegen Club Brugge in de eerste helft twee keer kennis met de paal en het bezorgde de bezoekers ook nog bijna een voorsprong toen Ellen Charlier maar net naast het eigen doel mikte. Vrouwelijk blauw-zwart hield dit keer iets meer dan een uur de nul op het bord op de Académie RLD in Angleur maar toen trapte Charlotte Cranshoff een vrije trap vanop links tegen de netten (1-0, 62ste minuut). In de slotfase zorgde de Nederlandse Merel Bormans, die ingevallen was voor Constance Brackman, met een knappe poging vanop links voor het bevijdende tweede Luikse doelpunt (2-0, 90ste minuut). Standard blijft tweede op 7 punten van leider RSC Anderlecht dat nu vrijdag 20 december 2019 ook de tegenstander is op het Belgian Football Center in Tubeke.

Merel Bormans lukte tegen Club Brugge haar tweede competitiegoal voor de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 12de speeldag in de Super League 2019-2020:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 4-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 6′ Britt Vanhamel 1-0, 47′ Sari Kees 2-0 owngoal, 57′ Elke Van Gorp 3-0, 68′ Sarah Wijnants 4-0.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Standard – Club Brugge 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 62′ Charlotte Cranshoff 1-0, 90′ Merel Bormans 2-0.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/489925791877938/

OH Leuven – KAA Gent Ladies (werd inmiddels verplaatst naar vrijdag 17/01/2020 om 20u)

De stand na 12 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 11-31 (35-5);

2. Standard 11-24 (28-11);

3. KAA Gent Ladies 11-18 (24-18);

4. KRC Genk Ladies 12-16 (24-19);

5. Club Brugge 12-12 (13-32);

6. OH Leuven 11-0 (6-45);

TOPSCORERS:

9 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 9 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard);

6 doelpunten:

Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Club Brugge), Jassina Blom (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

4 doelpunten:

Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Lisa Petry (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies).

***Dit is het programma voor de 13de speeldag op vrijdag 20 december 2019:

RSC Anderlecht – Standard (20u);

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u30);

Club Brugge – OH Leuven (zaterdag 21 december 2019 om 14u);

Voor de tussenstanden op de 13de speeldag in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Bekijk ook het programma van de inhaalwedstrijden na nieuwjaar op vrijdag 17 januari 2020: 

RSC Anderlecht – Standard (inhaal 3de speeldag);

OH Leuven – KAA Gent Ladies (inhaal 12de speeldag);

***Dit is het programma voor de 14de speeldag op vrijdag 31 januari 2020:

KRC Genk Ladies – Standard;

OH Leuven – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – Club Brugge

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share