Share

Na het succes van het WK Vrouwenvoetbal eerder dit jaar in Frankrijk heeft de Franse Voetbalbond (FFF), op initiatief van zijn voorzitter Noël Le Graët, beslist om een nieuw internationaal vrouwenvoetbaltornooi in het leven te roepen waarvan de eerste editie zal plaatsvinden tussen woensdag 4 en dinsdag 10 maart 2020.

De Oranje Leeuwinnen juichen in Valenciennes waar ze zich ten koste van Italië plaatsten voor de halve finales van het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het ‘Tournoi de France’, zoals dit nieuw tornooi gedoopt werd, zal bij de eerste editie 4 toplanden uit het internationale vrouwenvoetbal bijeenbrengen namelijk Europees kampioen en vice-wereldkampioen Nederland (momenteel 3de op de FIFA-wereldranglijst), Canada (8ste), Brazilië, de kampioen van Zuid-Amerika (zopas als 9de terug in de top 10 op de ranking) en gastland Frankrijk (4de), die op dat ogenblik onder leiding van Corinne Diacre de eerste interlands van het nieuwe kalenderjaar zal spelen.

Amandine Henry en Frankrijk zullen ongetwijfeld graag schitteren op het nieuw in het leven geroepen Tournoi de France! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor deze eerste uitgave koos het Uitvoerend Comité van de Franse Voetbalbond (FFF) voor twee gaststeden in het noorden van Frankrijk namelijk Calais met het Stade de l’Epopée, en Valenciennes met het Stade du Hainaut waar zowel Nederland als Brazilië tijdens het WK wedstrijden speelden en ook gewonnen hebben.

Marta, de legende van het vrouwenvoetbal, is in maart 2020 met Brazilië terug in Valenciennes! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het ‘Tournoi de France’ gaat vanaf 2020 elk jaar georganiseerd worden door de Franse Voetbalbond (FFF) en dat op verschillende lokaties in het land. De organisatie van dit tornooi maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma van het vrouwenvoetbal dat door de Franse Voetbalbond in het seizoen 2011-12, vlak na het succesvolle WK in Duitsland waar Frankrijk 4de werd, in werking trad.

Canada, hier voor de aftrap van de WK-groepswedstrijd tegen Nederland in Reims, speelt ook nu weer tegen de Oranje Leeuwinnen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit is het volledige programma van het Tournoi de France 2020:

1ste speeldag – Woensdag 4 maart 2020:

Frankrijk – Canada (17u in Calais);

Nederland – Brazilië (19u in Valenciennes);

2de speeldag – Zaterdag 7 maart 2020:

Canada – Nederland (19u in Calais);

Frankrijk – Brazilië (21u in Valenciennes);

3de speeldag – Dinsdag 10 maart 2020:

Brazilië – Canada (19u in Calais);

Frankrijk – Nederland (21u in Valenciennes);

Tickets voor het publiek en de fans zullen ter beschikking gesteld worden vanaf donderdag 16 januari 2020.

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share