Share

Terwijl op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk de derde en de vierde dag van de Warmste Week plaatsvond werd er ook nog competitie gespeeld in de Super League en de eerste klasse. Hieronder kan U de uitslagen van deze laatste speeldag van dit kalenderjaar en van dit decennium bekijken.

***Super League – 13de speeldag:

RSC Anderlecht – Standard 2-1;

Doelpunten: : 50′ Tine De Caigny 1-0, 66′ Laura De Neve 2-0, 90 + 2′ Sanne Schoenmakers 2-1 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met de doelpunten met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-2;

Doelpunten: 7’ Marie Minnaert 0-1, 19’ Tine Schryvers via Lauren Huys 0-2 owngoal, 78’ Jarne Teulings 1-2 op strafschop, 88’ Jarne Teulings 2-2 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/583725045780892/

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge – OH Leuven 1-1;

Doelpunten: 35′ Charlotte Laridon 1-0, 89′ Luna Vanzeir 1-1.

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/1476812129138972/

In de stand blijft RSC Anderlecht leider en ongeslagen in de competitie met nu 34 punten uit 12 wedstrijden. Standard is de eerste achtervolger met 10 punten achterstand uit evenveel wedstrijden. KAA Gent Ladies heeft 19 punten uit 12 duels, KRC Genk Ladies 17 uit 13 wedstrijden. Club Brugge blijft voorlopig 5de met 13 punten uit 13 wedstrijden en OH Leuven haalde een eerste punt in de 12de competitiewedstrijd  van het seizoen.

De competitie in de Super League wordt in principe hervat op vrijdag 17 januari 2020 met opnieuw RSC Anderlecht – Standard en mogelijk KAA Gent Ladies – OH Leuven. Over deze laatste wedstrijd is immers het laatste woord nog niet gezegd. Bij het uitstellen van dit duel zijn er naar verluidt zaken gebeurd die een normaal competitieverloop in het gedrang brengen. Wie dacht dat het duel werd uitgesteld omdat OH Leuven plots geen coach meer had zat er immers volledig naast. Het was de stage van de Yellow Flames in Valencia en ongeziene druk van iemand binnen de KBVB op een club die voor het uitstel hebben gezorgd. Een vreemd gegeven want in een normaal competitieverloop is dit een 5-0-forfaitnederlaag voor OH Leuven.

***1ste klasse – 14de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – VC Moldavo 0-1;

USGTH Ladies – SC E. Aalst 0-6;

KRC Genk Ladies B – KSK Voorwaarts Zwevezele 2-0;

SV Zulte Waregem – OH Leuven B 2-2;

Bekijk de applausvervanging van de afscheidnemende Manon de Bart (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies B 1-1;

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond deze wedstrijd via:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-12-21-WS-Woluwe-KAA-Gent-B/G0000kK_.rI2SHXU/C0000z4y62cZKwzw

FW Diksmuide Merkem – Kontich 3-3;

Standard B – Massenhoven 1-1;

KV Mechelen bye;

SC Eendracht Aalst is met 36 op 36 inmiddels mathematisch zeker van de herfsttitel. FWS Woluwe blijft de eerste achtervolger op 7 punten van de leider met een wedstrijd gespeeld. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 26 punten uit 13 wedstrijden. Onderaan is KSK Voorwaarts Zwevezele 11de met 12 punten uit 12 wedstrijden. Massenhoven is 12de met 12 punten. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem staat met 10 punten uit 12 duels op een 13de plaats. Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage Ladies is 14de met 10 punten uit 13 wedstrijden en KV Mechelen, dat niet in actie kwam, is 15de met 8 punten uit 13 duels.

***In het Qatarese Doha werd Liverpool voor het eerst wereldkampioen bij de clubteams. Het team van Jürgen Klopp won met 1-0 tegen Flamengo uit Rio de Janeiro dankzij een doelpunt in de eerste verlenging van de Braziliaan Roberto Firmino (1-0, 99ste minuut). Rode Duivel Divock Origi mocht de doelpuntenmaker van de Reds na 106 minuten aflossen.

***In Schelle werd op zaterdagavond 22 december 2019 Nina Derwael voor het tweede jaar op rij verkozen tot Sportvrouw van het jaar. De gymnaste kreeg 1077 stemmen, Belgian Cat Emma Meesseman 907 en zevenkampster Nafi Thiam 667. Er stonden ook twee Belgian Red Flames in het eindklassement van deze editie namelijk Tessa Wullaert (11de met 69 stemmen) en Janice Cayman (14de met 46 stemmen). Wielrenner Remco Evenepoel werd verkozen tot Sportman van het jaar terwijl the Red Lions uitgeroepen werden tot Sportploeg van het jaar. Shane McLeod was dan weer de Trainer van het jaar, Yari Verschueren kreeg de titel belofte van het jaar en Joachim Gérard werd de Paralympiër van het jaar! 

Voor meer over de Warmste Week:

https://stubru.be/dewarmsteweek

Voor meer over het WK voor Clubteams in Doha:

https://www.theguardian.com/football/2019/dec/21/liverpool-flamengo-club-world-cup-final-match-report

Voor meer over het Sportgala in Schelle:

http://www.sportgala.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share