Share

Op zaterdag 21 december 2019 was er niet alleen Club Brugge tegen OH Leuven in de Super League. Ook de laatste competitiewedstrijden in de eerste klasse van dit kalenderjaar stonden op het programma en tijdens het duel tussen SV Zulte Waregem en het beloftenteam van OH Leuven was er zelfs een speelster die afscheid nam van het vrouwenvoetbal.

U kan een samenvatting van SV Zulte Waregem – OH Leuven B bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Manon de Bart had het al op maandag 16 december 2019 aangekondigd dat ze moest stoppen vanwege een chronische knieblessure. Het was uitkijken hoe haar laatste wedstrijd zou verlopen. Het begin was dus schitterend want ze lukte in het derde kwartier op aangeven van Anne-Lore Scherrens en een deviatie van Heike Maelfait een afscheidsdoelpunt (1-0, 37ste minuut). Maar nog voor de rust maakte het beloftenteam van OH Leuven gelijk dankzij een doelpunt van Tess Wils die goed gevolgd was toen Jana Van Den Berghe de poging van Estée Cattoor niet helemaal onschadelijk kon maken (1-1, 42ste minuut).

In de 55ste minuut kreeg Manon de Bart dan een applausvervanging van trainer Angelo Gaytant. Julie Devos kwam in haar plaats.

Bekijk de applausvervanging van Manon de Bart (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Zeven minuten na die wissel speelde Alessia Mieras de bal richting Anne-Lore Scherrens die de Leuvense doelvrouw Zélie Lambert verschalkte (2-1, 63ste minuut). SV Zulte Waregem leek op weg naar een driepunter maar het beloftenteam van OH Leuven gaf zich nog niet gewonnen.

In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Jana Janssens, de captain van de bezoekers, met haar linkervoet voor een schitterende dieptepass richting de ingevallen Lore Asselberghs en de ex-jeugdinternational werkte af zoals alleen de allergrootsten dat kunnen (2-2, 90ste minuut). ‘Ja! Wat zeg je daarvan?’ riep een aanwezige toeschouwer bij deze bijzonder mooie goal. Op de dag dat OH Leuven het eerste punt pakte in de Super League 2019-2020 (het werd 1-1 op Club Brugge) sloot dus ook het beloftenteam van OHL het kalenderjaar af met een gelijkspel.

Het beloftenteam van OH Leuven voor de aftrap van de wedstrijd op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de stand blijft het beloftenteam van OH Leuven zesde met nu 19 punten uit 12 wedstrijden. Het moet Kontich (20), VC Moldavo (24 en een wedstrijd meer gespeeld), het beloftenteam van KAA Gent Ladies (26 en een wedstrijd meer gespeeld), FWS Woluwe (29 en een wedstrijd meer gespeeld) en leider SC Eendracht Aalst (36 op 36) laten voorgaan. SV Zulte Waregem klom dankzij het gelijkspel naar de 7de plaats met 18 punten uit 13 wedstrijden.

SV Zulte Waregem voor de aftrap van de laatste thuiswedstrijd aan de Kastanjelaan in Zulte van dit decennium! Het volgende duel in Zulte is pas op zaterdag 25 januari 2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de winterstop speelt het beloftenteam van OH Leuven eerst twee keer thuis (tegen FWS Woluwe op 11 januari 2020 en het beloftenteam van KAA Gent Ladies op 18 januari 2020) vooraleer het op bezoek gaat bij DVC Eva’s Tienen (25 januari 2020). SV Zulte Waregem begint het nieuwe jaar met twee verplaatsingen (naar Kontich op 11 januari 2020 en op bezoek bij herfstkampioen SC Eendracht Aalst op 18 januari 2020). De eerste thuiswedstrijd van ‘vrouwelijk Essevee’ in het nieuwe decennium is op zaterdag 25 januari 2020 tegen Massenhoven met ex-speelster Anke De Vos in de rangen.

Luister naar Louise Rillaerts (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Vervacke (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jana Janssens (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Manon de Bart (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share