Share

VK Dadizele is in het Belgische vrouwenvoetbal de ploeg die voorlopig het meeste punten binnenhaalde van alle spelende teams. Na 16 wedstrijden van de 30 in de 2de provinciale West-Vlaanderen had het team van trainer Dimitri Timmerman nog altijd het maximum van de punten! Maar hadden ze tijdens de eindejaarsfeesten niet te veel krachten verspeeld was de vraag. Het antwoord zou snel volgen want op zondagmiddag 5 januari 2020 moesten ze al op bezoek bij K. Eendracht Wervik dat onder leiding van coach Sven De Brouwer voor de allereerste keer op het hoofdveld van het sportcentrum Virovios mocht aantreden!

U kan een samenvatting van K. Eendracht Wervik – VK Dadizele bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

VK Dadizele bleef dus ook bij het eerste duel na nieuwjaar overeind. Het won met 1-6 op bezoek bij K. Eendracht Wervik. Daisel kwam al vroeg 0-2 voor na goals van Emmely Decaestecker (0-1, 12de minuut) en Melissa Decroix (0-2, 15de minuut) vooraleer Rachel Depypere, de jonge spits van de thuisploeg vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer lukte (1-2, 23ste minuut). Maar door een doelpunt vanop afstand van Daphné Vandeputte (29ste minuut) stond het bij de rust 1-3. In de tweede helft was het langer wachten op doelpunten maar die kwamen er uiteindelijk toch nog via Axana Labarque (1-4, 73ste minuut), een tweede doelpunt op strafschop van Melissa Decroix (1-5, 78ste minuut) en een tweede goal in de slotfase van Daphné Vandeputte (1-6, 90ste minuut).

Luister naar Bo Vandenberghe (VK Dadizele) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Luister naar Rachel Depypere (K. Eendracht Wervik) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Door de winst heeft VK Dadizele als leider in de 2de provinciale West-Vlaanderen nu 51 punten op 51. Het heeft 12 punten voorsprong op de eerste achtervolger namelijk het derde team van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem dat 39 punten telt. Daarna volgen NSVD Handzame (38), het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke (36 punten), FC Menen United (35) en SV Wevelgem City (35). K. Eendracht Wervik staat voorlopig op de 14de plaats met 6 punten uit 17 duels. Het houdt daarmee KWS Desselgem (5 punten) en FC Houthem (4 punten), allebei ook uit 17 wedstrijden, achter zich.

VK Dadizele: het team dat voorlopig het meest punten veroverde in het Belgische vrouwenvoetbal 2019-2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

VK Dadizele ontvangt op de volgende speeldag op zondag 12 januari 2020 om 14u30 aan de Oliekotstraat SC Oostrozebeke, op dit moment 8ste in de stand met 28 punten. K. Eendracht Wervik speelt een uur eerder uit bij het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke. De week nadien gaat VK Dadizele op bezoek bij NSVD Handzame met aftrap om 12u30.

K. Eendracht Wervik vlak voor de aftrap van hun thuiswedstrijd op het hoofdveld van het Sportcentrum Virovios tegen leider VK Dadizele! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

K. Eendracht Wervik ontvangt dan op zondag 19 januari 2020 om 14u30 het derde team van FW Diksmuide Merkem, net als het beloftenteam van FWDM finalist van de Beker van West-Vlaanderen 2020. In het laatste weekend van de eerste maand van het nieuwe decennium ontvangt VK Dadizele op zondag 26 januari 2020 om 14u30 FC Menen United, de ploeg die het voorbije weekend met 23-0 won tegen K. Brielen Sport.  Voor K. Eendracht Wervik wacht er op die dag een bezoek aan BS Westhoek, op dit ogenblik de 7de in het klassement met 30 punten.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share