Share

Oostende werd de voorbije jaren bekend omdat daar de Sparkle werd georganiseerd, de trofee die de beste speelster in de Belgische Super League bekroond, maar nu komen ook de Belgian Red Flames eindelijk eens voetballen aan de Belgische kust en dat twee maanden nadat de Belgian Cats er hun Olympisch kwalificatietornooi spelen.

The Belgian Cats met Emma Meesseman, Ann Wauters & co spelen begin februari 2020 in de Versluys Dome van Oostende achtereenvolgens tegen Canada (donderdag 6 februari 2020 om 20u35), Japan (zaterdag 8 februari 2020 om 18u05) en Zweden (zondag 9 februari 2020 om 15 uur). Daar gaan ze proberen om hun Olympische droom waar te maken.

De Versluys Arena krijgt op donderdag 9 april 2020 zowel de Belgian Red Flames als Noorwegen op bezoek! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Twee maanden later mogen ook de Belgian Red Flames in Oostende aantreden en dat in de Versluys Arena, de thuishaven van KV Oostende. Het team van bondscoach Ives Serneels gaat er op donderdag 9 april 2020 om 19 uur hun laatste voorbereidingswedstrijd spelen op weg naar het belangrijke EK-kwalificatieduel op dinsdag 14 april 2020 thuis tegen Zwitserland. Dat duel zal net zoals de andere kwalificatiewedstrijden van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2021 in Engeland in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven plaatsvinden.

In maart 2020 nemen de Belgian Red Flames eerst voor een tweede keer deel aan de Algarve Cup waar ze op woensdag 4 maart 2020 in het Estadio Municipal Da Bela Vista van Parchal hun kwartfinale afwerken tegen Nieuw-Zeeland vooraleer ze op zaterdag 7 maart 2020 de winnaar of de verliezer van het duel Portugal – Italië ontmoeten. Op dinsdag 10 maart 2020 spelen ze vervolgens hun derde wedstrijd op de Algarve Cup.

Geven we ook nog mee dat de zesde editie van de Sparkle zal plaatsvinden op zondag 31 mei 2020 in het Thermae Palace van Oostende. Daar wordt het uitkijken naar de opvolgster van Kassandra Missipo, de Belgian Red Flame van KAA Gent Ladies die de vijfde editie won!

Voor tickets voor België – Noorwegen in Oostende kan U terecht op de website van de KBVB:

https://www.rbfa.be/nl/nationale-ploegen/tickets/red-flames-noorwegen

Ook voor België – Zwitserland in Leuven kan U daar terecht:

https://www.rbfa.be/nl/nationale-ploegen/tickets/red-flames-zwitserland

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share