Share

Op zaterdag 18 januari 2020 begon de terugronde in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en dat 3 dagen nadat bekend werd dat SV Zulte Waregem volgend seizoen al zeker gaat meespelen in de Belgische Super League. Het was uitkijken hoe zij aan de aftrap zouden komen tegen SC Eendracht Aalst, de leider met het maximum van de punten in deze reeks. De vraag was uiteraard of vrouwelijk Essevee als eerste punten zou weten af te snoepen van het team dat getraind wordt door Dirk Decoen.

U kan een samenvatting van SC Eendracht Aalst – SV Zulte Waregem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

SC Eendracht Aalst – SV Zulte Waregem eindigde dus op 4-1 nadat er heel wat gebeurde in dit duel. Nog voor het halfuur redde Riet Maes, de doelvrouw van de thuisploeg, een strafschop van Julie Devos (27ste minuut). Het eerste doelpunt viel dan ook aan de overkant toen Margaux Van Ackere op aangeven van Anke Vanhooren binnentrapte (1-0, 34ste minuut). Nog voor de rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong dankzij Henriette Awete (2-0, 42ste minuut) maar een minuut later lukte SV Zulte Waregem bijna de aansluitingstreffer. Summer Rogiers trof vanop afstand de lat (43ste minuut). In het begin van de tweede helft liep Aalst verder uit dankzij Evy De Smedt die op aangeven van Annelies Van Loock voor de 3-0 zorgde (48ste minuut). Na 72 minuten wedstrijd kopte Henriette Awete tegen de lat. De bedrijvige Summer Rogiers scoorde vervolgens aan de overkant het doelpunt van de hoop voor vrouwelijk Essevee (3-1, 75ste minuut) maar nauwelijks opnieuw afgetrapt stond het al 4-1 toen Margaux Van Ackere een voorzet van Laurence Marchal tegen de netten kopte (77ste minuut).

Luister naar Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Riet Maes (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amber Bert (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laurence Marchal (SC Eendracht Aalst) dankzij Vrouwenteam TV:

Door de winst heeft SC Eendracht Aalst nog altijd het maximum met nu 45 op 45.

Luister ook nog naar Komaan Iendracht met het vrouwenvoetbalteam van SC Eendracht Aalst dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem staat na deze wedstrijd onder leiding van trainer Angelo Gaytant op de 8ste plaats met 18 punten uit 15 wedstrijden. Op de volgende speeldag gaat de leider op zaterdag 25 januari 2020 op bezoek bij FWS Woluwe, de kampioen van vorig seizoen in eerste klasse. De aftrap in het Fallonstadion is om 15 uur. SV Zulte Waregem ontvangt op hetzelfde moment K. Massenhoven VC met ex-speelster Anke De Vos in de rangen. Op zaterdag 1 februari 2020 ontvangt SC Eendracht Aalst het beloftenteam van KAA Gent Ladies terwijl SV Zulte Waregem dan op bezoek gaat bij KSK Voorwaarts Zwevezele.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share