Share

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020 werd er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal een volledige speeldag afgewerkt zowel in de Super League, de 1ste klasse als de 2de klasse A en B. U kan hieronder een overzicht bekijken met alle uitslagen.

***Super League – 14de speeldag:

OH Leuven – RSC Anderlecht 0-2;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – Standard 0-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

Sportbeat TV

KAA Gent Ladies – Club Brugge 2-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

Sportbeat TV

Een dag voor de wedstrijd gespeeld werd hadden de vrouwelijke Buffalo’s alweer af te rekenen met pech. Amber Maximus, die na een maandenlange revalidatie bijna opnieuw mocht beginnen denken aan meer speelminuten in het eerste elftal, viel op de donderdagtraining uit met alweer een zware blessure. Deze redactie wenst de onfortuinlijke spits van KAA Gent Ladies een voorspoedig herstel toe.

Amber Maximus hier nog in actie tijdens de inhaalwedstrijd van KAA Gent Ladies op bezoek bij OH Leuven op vrijdag 17 januari 2020. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de stand heeft RSC Anderlecht 40 punten uit 14 duels. Dat zijn er 13 meer dan Standard (27) en 15 meer dan KAA Gent Ladies (25), de ploegen die gaan strijden voor de tweede plaats.. KRC Genk Ladies is 4de met 17 punten, Club Brugge 5de met 13 punten en OH Leuven 6de en laatste met 1 punt ook uit 14 wedstrijden.

***1ste klasse – 18de speeldag:

SC Eendracht Aalst – KAA Gent Ladies B 1-0;

VC Moldavo – USGTH Ladies afgelast vanwege wateroverlast;

Kontich – OH Leuven B 0-3;

KRC Genk Ladies B – DVC Eva’s Tienen 2-2;

Massenhoven – FWS Woluwe 2-4;

KSK Voorwaarts Zwevezele – SV Zulte Waregem 1-1;

KV Mechelen – Standard B 0-4;

FW Diksmuide Merkem bye;

SC Eendracht Aalst knoopte opnieuw aan met de overwinning en heeft nu 48 punten uit 17 wedstrijden. FWS Woluwe volgt op de tweede plaats op 10 punten van de leider. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies staat nu derde met 13 punten achterstand. VC Moldavo heeft als vierde nog een wedstrijd te goed met 33 punten uit 16 duels. Onderaan is Massenhoven 12de met 15 punten uit 17 duels. KV Mechelen heeft als 13de 14 punten  uit 17 wedstrijden. USGTH Ladies staat 14de met 13 punten uit 15 wedstrijden, KSK Voorwaarts Zwevezele heeft nu als 15de 13 punten uit 16 duels.

***2de klasse A – 16de speeldag;

Olsa Brakel – Club Brugge B 2-6;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

Dames VK Egem – SV Zulte Waregem B 2-0;

KFC Wuustwezel – FWS Woluwe B 0-1;

Het beloftenteam van FWS Woluwe zorgde voor de stunt van het weekend door te winnen op bezoek bij Wuustwezel! Sarah Buffet zorgde in de 82ste minuut voor het winnende doelpunt! Foto – (c) FWS Woluwe

ASC Havinnes – Bosdam Beveren 2-6;

RSC Anderlecht B – SW Ladies Harelbeke 15-0;

Er waren 9 verschillende doelpuntenmakers in dit duel waar men ging rusten met een 6-0-stand. Jana Coryn scoorde 4 keer, Sakina Ouzraoui Diki, Melissa Tom en Bo Lescrauwaet elk 2 keer, Manola Galofaro, Ulrike De Frère, Dounia F’Touh, Nisrine Azaoum en Marie Van Caesbroeck elk 1 keer! 

Svelta Melsele – USGTH Ladies B 2-2;

KSV Sottegem – KAA Gent Ladies C 2-3;

Op 10 speeldagen van het einde heeft het beloftenteam van RSC Anderlecht met 45 punten 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Dames VK Egem.

Het uit de 1ste provinciale Oost-Vlaanderen gepromoveerde Bosdam Beveren staat inmiddels op de derde plaats! Foto – (c) Bosdam Beveren

Bosdam Beveren klimt naar de 3de plaats met 31 punten uit 16 wedstrijden. dat zijn er evenveel als Wuustwezel. Svelta Melsele heeft als 5de 29 punten uit 16 wedstrijden. Onderaan is Olsa Brakel 10de met 21 punten uit 16 wedstrijden. Het beloftenteam van Club Brugge heeft als 11de 19 punten, het beloftenteam van USGTH Ladies als 12de 9 punten, SW Ladies Harelbeke is 13de met 5 punten en ASC Havinnes sluit als 14de de rij met 4 punten.

***2de klasse B – 16de speeldag:

KVC Westerlo Ladies – Eendracht Louwel 5-3;

VVC Brasschaat – RFC de Liège 0-3;

Bekijk het tweede doelpunt van RFC de Liège dankzij Vrouwenteam TV:

KV Mechelen B – KSK Heist 0-4;

RUS Loyers – Sibret 2-0;

KHO Wolvertem Merchtem – ASE de Chastre 0-1;

FC Irlande Auderghem – RFC Perwez 5-0 forfait;

Standard C bye;

RFC de Liège blijft leider met inmiddels 38 punten uit 14 duels. ASE de Chastre volgt op 5 punten en Standard C is derde met 8 punten achterstand. KVC Westerlo en VVC Brasschaat zijn 4de en 5de met allebei 28 punten uit 15 wedstrijden. Onderaan klimt FC Irlande Auderghem naar de 8ste plaats met 20 punten en RUS Loyers naar de 9de plaats met 19 punten uit 15 wedstrijden, KHO Wolvertem Merchtem heeft eveneens 19 punten uit 15 duels. Eendracht Louwel is 11de met 8 punten, RFC Perwez 12de met 6 punten en het beloftenteam van KV Mechelen 13de met 4 punten uit 15 duels.

Foto – (c) Manchester City Women

 

***In Engeland won Manchester City op zondag 2 februari 2020 de topaffiche voor 3.664 toeschouwers thuis tegen Arsenal met 2-1. In de laatste wedstrijd onder de naar de Verenigde Staten vertrekkende coach Nick Cushing bracht de Duitse Pauline Bremer City na 43 minuten 1-0 voor terwijl Lauren Hemp in de 49ste minuut de score verdubbele (2-0). Daniëlle van de Donk lukte nog voor het uur de aansluitingstreffer (2-1, 58ste minuut) maar tot een puntendeling kwam het niet meer. Vlak na de 2-1 mocht de drievoudige Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert invallen voor Pauline Bremer (62ste minuut). Manchester City is de nieuwe leider in de Engelse FA Women’s Super League met 36 punten uit 14 wedstrijden voor Chelsea (won thuis met 8-0 tegen West Ham United), dat 35 punten uit 13 wedstrijden telt. Titelverdediger Arsenal krijgt met 33 punten uit 14 duels een tik in de titelstrijd. De wedstrijd van Yana Daniëls met Bristol City op bezoek bij Tottenham werd afgelast wegens wateroverlast.

Foto – (c) Olympique Lyonnais

 

***In de achtste finales van de Franse beker won Olympique Lyonnais voor 2.568 toeschouwers met 0-2 op bezoek bij tweedeklasser Thonon-Evian dankzij doelpunten van Dzsenifer Marozsan (0-1, 17de minuut) en Wendie Renard (0-2, 44ste minuut). Delphine Cascarino zag in de toegevoegde tijd nog een strafschop gestopt door Saunders, de doelvrouw van de thuisploeg (90ste + 1′ minuut). Janice Cayman mocht starten in de basis en speelde de volledige wedstrijd! Voor Silke Demeyere en tweedeklasser Rijsel is het bekeravontuur voorbij na 0-1-verlies thuis tegen eersteklasser Dijon. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er in de 24ste minuut na een strafschop van ex-Frans international Elise Bussaglia (0-1). Tweedeklasser Arras, het team van Pauline Crammer (ex-SV Zulte Waregem en ex-RSC Anderlecht), mag zich wel opmaken voor een kwartfinale. Het won op bezoek bij een andere tweedeklasser Grenoble F38 dankzij een goal van Courtney Strode (0-1, 87ste minuut).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share