Op de 18de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond er met het duel tussen leider SC Eendracht Aalst en het beloftenteam van KAA Gent Ladies opnieuw een topaffiche op het programma.

SC Eendracht Aalst won de topaffiche thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – (c) SC Eendracht Aalst Ladies

Het team van trainer Dirk Decoen haalde het op de Zandberg met het kleinste verschil dankzij een ex-speelster van de vrouwelijke Buffalo’s Margaux Van Ackere die in het slotkwartier raak trof (1-0, 77ste minuut). Door het verlies van het beloftenteam van KAA Gent Ladies kon FWS Woluwe, voorlopig het enige team dat in de competitie won tegen SC Eendracht Aalst, alleen op de tweede plaats komen als het won op bezoek bij Massenhoven. Het team van coach Audrey Demoustier slaagde in die missie en keerde met een 2-4-overwinning huiswaarts.

FWS Woluwe staat na de uitoverwinning bij Massenhoven voorlopig alleen op de tweede plaats! Foto – (c) FWS Woluwe

VC Moldavo kon voor een 7de overwinning op rij zorgen als het thuis zou winnen tegen USGTH Ladies maar het weer was hier de speelbreker. De grasmat was vanwege wateroverlast onbespeelbaar en dus zal deze wedstrijd moeten ingehaald worden op zaterdag 15 februari 2020.

Het beloftenteam van OH Leuven zorgde voor een mooie overwinning bij Kontich dat thuis meestal sterk voor de dag komt. Via Tess Wils voor de rust en een dubbel van Valentine Hannecart iets over halfweg en diep in de tweede helft werd het daar uiteindelijk 0-3!

Het beloftenteam van OH Leuven zorgde voor een knappe overwinning uit bij Kontich! Foto – (c) OH Leuven / JVD

Ook het beloftenteam van Standard boekte een uitoverwinning en dat op bezoek bij KV Mechelen met 0-4!

Er waren tenslotte ook nog puntendelingen tussen het beloftenteam van KRC Genk Ladies en DVC Eva’s Tienen (2-2) en tussen KSK Voorwaarts Zwevezele en SV Zulte Waregem (1-1).

FW Diksmuide Merkem kon genieten van een weekendje rust voor het op zaterdag 8 februari 2020 op eigen veld VC Moldavo ontvangt.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in 1ste klasse:

SC Eendracht Aalst – KAA Gent Ladies B 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 77′ Margaux Van Ackere 1-0.

VC Moldavo – USGTH Ladies afgelast vanwege wateroverlast;

Kontich – OH Leuven B 0-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 44′ Tess Wils 0-1,  70′ Valentine Hannecart 0-2, 85′ Valentine Hannecart 0-3.

KRC Genk Ladies B – DVC Eva’s Tienen 2-2 (rust: 1-2);

Doelpunten: 2′ Hanne Merkelbach 1-0, 21′ Maren Sempels 1-1, 23′ Yentl De Coster 1-2, 60′ Hanne Merkelbach 2-2.

Massenhoven – FWS Woluwe 2-4 (rust: 1-3);

Doelpunten: 23′ Céline Verdonck 0-1, 35′ Anke De Vos 1-1, 37′ Morgane Wijns 1-2, 44′ Jana Simons 1-3, 67′ Anke De Vos 2-3, 75′ Sheila Broos 2-4.

KSK Voorwaarts Zwevezele – SV Zulte Waregem 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 11′ Eva Deparck 1-0, 75′ Machteld Vandenbroucke 1-1.

KV Mechelen – Standard B 0-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 8′ Zoë Van Eynde 0-1, 60′ Kenza Vrithof 0-2, 88′ Maude Lecoq 0-3, 90′ Pauline Taquet 0-4.