Share

Op de dag dat de Belgian Cats hun tweede wedstrijd speelden in het Olympisch kwalificatietornooi stond er nog een wedstrijd in de Super League op het programma en een volledige speeldag in de eerste en de tweede klasse A en B. U krijgt hieronder een overzicht met alle uitslagen.

Celien Guns stond bij Club Brugge aan de aftrap tegen haar ex-club KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Super League – 15de speeldag:

Club Brugge – KRC Genk Ladies 1-2;

Bekijk een korte samenvatting dankzij Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

Bekijk een fotoreportage rond dit duel met dank aan David Catry via:

Sportpix.be

Vrijdagavond al gespeeld:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 1-1;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Standard – OH Leuven 3-0;

Bekijk een korte samenvatting dankzij Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

RSC Anderlecht is na het tweede gelijkspel van het seizoen nog altijd leider met nu 41 punten op 45. Standard is de eerste achtervolger met 30 punten uit 15 duels. KAA Gent Ladies, de tweede ploeg die de leider punten ontfutselt, staat op de derde plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden. KRC Genk Ladies verstevigde de vierde plaats met 20 punten uit 15 duels. Club Brugge is vijfde met 13 punten uit 15 wedstrijden en OH Leuven is 6de met 1 punt uit 15 duels.

***1ste klasse – 19de speeldag:

USGTH Ladies – KV Mechelen 2-1;

DVC Eva’s Tienen – Kontich 3-0;

SC Eendracht Aalst – OH Leuven B 0-1;

FWS Woluwe – KSK Voorwaarts Zwevezele 3-2;

KAA Gent Ladies B – Massenhoven 2-2;

FW Diksmuide Merkem – VC Moldavo 2-0;

Standard B – KRC Genk Ladies B 0-3;

SV Zulte Waregem bye;

Ondanks de eerste thuisnederlaag van het seizoen blijft SC Eendracht Aalst leider met 48 punten uit 18 duels. FWS Woluwe komt dankzij de thuiswinst tegen Zwevezele terug tot op 7 punten van Aalst.  Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 36 punten uit 18 wedstrijden. VC Moldavo blijft vierde met 33 punten uit 17 duels. Onderaan waren er belangrijke overwinningen voor het beloftenteam van KRC Genk Ladies (20 punten uit 18 wedstrijden) en FW Diksmide Merkem (19 punten uit 16 duels). Zij slaan een kloof met de laatste vier en dat zijn USGTH 12de met 16 punten uit 16 wedstrijden, Massenhoven 13de met 16 punten uit 18 duels, KV Mechelen 14de met 14 punten uit 18 wedstrijden en KSK Voorwaarts Zwevezele15de met 13 punten uit 17 wedstrijden.

***2de klasse A – 17de speeldag:

KAA Gent Ladies C – Dames VK Egem 3-3;

Club Brugge B – KSV Sottegem 3-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

USGTH Ladies B – RSC Anderlecht B 1-1;

Het beloftenteam van USGTH Ladies hield leider RSC Anderlecht in de tweede klasse A op een gelijkspel! Foto – (c) USGTH Ladies

SW Ladies Harelbeke – Wuustwezel 1-13;

SV Zulte Waregem B – ASC Havinnes 5-0;

Bosdam Beveren – Svelta Melsele 2-1;

FWS Woluwe B – Olsa Brakel 3-1;

Ondanks het puntenverlies op bezoek bij het beloftenteam van USGTH Ladies blijft het beloftenteam van RSC Anderlecht leider met nu 46 punten uit 17 duels. Dames VK Egem kwam ook niet verder dan een geljkspel en heeft nu 35 punten uit 17 wedstrijden. Bosdam Beveren en Wuustwezel wonnen wel en komen op 34 punten uit 17 duels. Melsele verloor en blijft vijfde met 29 punten uit 17 wedstrijden. Onderaan heeft het beloftenteam van Club Brugge als 10de 22 punten, Olsa Brakel is 11de met 21 punten, het beloftenteam van USGTH Ladies staat 12de met 10 punten, SW Ladies Harelbeke is 13de met 5 punten en ASC Havinnes is 14de en laatste met 4 punten uit 17 duels.

***2de klasse B – 17de speeldag:

KSK Heist – VVC Brasschaat 3-1;

Sibret – FC Irlande Auderghem 0-2;

RFC de Liège – Standard C 2-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Régis Sibille:

E. Louwel – RUS Loyers 2-1;

RFC Perwez – KV Mechelen B 0-14;

ASE De Chastre – KVC Westerlo Ladies 3-0;

KHO Wolvertem Merchtem bye;

RFC de Liège speelde voor de 3de keer gelijk dit seizoen maar het blijft wel ongeslagen en leider met 39 punten uit 15 wedstrijden. ASE De Chastre is nu tweede met 36 punten uit 15 duels en het derde team van Standard stat 3de met 31 punten. KVC Westerlo Ladies en VVC Brasschaat verloren waardoor ze allebei op 28 punten uit 16 wedstrijden blijven staan. Onderaan is KHO Wolvertem Merchtem 9de met 19 punten uit 15 duels, RUS Loyers staat 10de met 19 punten uit 16 wedstrijden. Eendracht Louwel is 11de met 11 punten uit 16 duels. Het beloftenteam van KV Mechelen is na 2de overwinning van het seizoen 12de met 7 punten uit 16 wedstrijden en RFC Perwez staat voorlopig op de 13de en laatste plaats met 6 punten uit 16 wedstrijden.

***Drievoudig Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert zag haar wedstrijd met Manchester City op bezoek bij West Ham United afgelast worden door de storm Ciara. Dat was ook het geval voor alle andere duels in de Engelse FA Women’s Super League. Nu woensdag 12 februari 2020 staat er evenwel al een volgende competitiewedstrijd op het programma voor de Belgian Red Flame thuis tegen Bristol City Women.

***Janice Cayman bleef dan weer op de bank tijdens het uitduel van Olympique Lyonnais op bezoek bij Marseille. Ze zag haar team met 0-8 winnen dankzij goals van Saki Kumagai (0-1, 15de minuut), Wendie Renard (0-2, 40ste minuut), Griedge Mbock (0-3, 49ste minuut), Nikita Parris (0-4, 60ste minuut), opnieuw Wendie Renard (0-5, 64ste minuut), het eerste doelpunt van nieuwkomer Naomie Feller (0-6, 67ste minuut) en nog een dubbel van Dzsenifer Marozsan (0-7, 73ste en 0-8 op strafschop, 89ste minuut).

Antonia Delaere en de Belgian Cats zijn in de zomer te zien op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***De Belgian Cats plaatsten zich voor het eerst voor de Olympische Spelen door op zondag 9 februari 2020 de beslissende wedstrijd tegen Zweden te winnen met 53-61. Op zaterdag 8 februari 2020 werd er gewonnen tegen Japan met 92-84. Alleen de eerste wedstrijd tegen Canada ging op donderdag 6 februari 2020 verloren met 61-56. Ze zijn na de Red Panthers, die in 2012 in Londen aanwezig waren, het tweede Belgische vrouwenteam dat de Olympische droom realiteit ziet worden!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share