Share

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem ontving op de 19de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal VC Moldavo, de ploeg van trainer Stijn Van Deuren die deze verplaatsing aanvatte met een knappe 18 op 18 op zak. Maar ook de thuisploeg eindigde de maand januari 2020 met 2 overwinningen op rij voor eigen publiek en zonder tegendoelpunt. De vraag was uiteraard welke serie na dit duel overeind zou blijven.

U kan een samenvatting van FW Diksmuide Merkem – VC Moldavo bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem won dus dankzij twee doelpunten in de tweede helft. Angelique Veracx opende de score (1-0, 50ste minuut) en Laura Delheye zette met een knap schot de eindstand op het bord (2-0, 80ste minuut).

Luister naar Merel Groenen (VC Moldavo) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Celine Leeman (FW Diksmuide Merkem) dankzij Vrouwenteam TV:

Na 3 overwinningen op rij zonder tegengoal staat het team van trainer Benny Jonckheere nu op de 11de plaats met 19 punten uit 16 wedstrijden. Het laat voorlopig USGTH Ladies (16 uit 16), Massenhoven (16 uit 18), KV Mechelen (14 uit 18) en KSK Voorwaarts Zwevezele (13 uit 17 wedstrijden) achter zich. Door het eerste verlies in zeven wedstrijden blijft VC Moldavo op de 4de plaats hangen met 33 punten uit 17 duels. Het moet het beloftenteam van KAA Gent Ladies (36 uit 18), FWS Woluwe (41 uit 18) en leider SC Eendracht Aalst (48 uit 18) laten voorgaan.

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem voor de 3de thuiswedstrijd op rij tegen VC Moldavo! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Zowel Famkes Westhoek Diksmuide Merkem als VC Moldavo moeten ook op zaterdag 15 februari 2020 aan de slag. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem speelt de inhaalwedstrijd van de 7de speeldag thuis tegen het beloftenteam van Standard met aftrap om 16 uur. VC Moldavo ontvangt dan weer USGTH Ladies voor een duel dat recent op de 18de speeldag werd uitgesteld en dat al om 15 uur. De week nadien op zaterdag 22 februari 2020 mag VC Moldavo opnieuw thuis voetballen en dan tegen SV Zulte Waregem terwijl Famkes Westhoek Diksmuide Merkem op die dag op bezoek gaat bij KV Mechelen.

VC Moldavo vlak voor het begin van hun wedstrijd op De Pluimen in Diksmuide tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

VC Moldavo sluit de maand februari af met een uitduel bij FWS Woluwe terwijl FW Diksmuide Merkem op diezelfde zaterdag 29 februari 2020 het beloftenteam van KRC Genk Ladies mag ontvangen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share