Share

In de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal stonden het voorbije weekend slechts twee inhaalwedstrijden op het programma en dat in de eerste klasse. De Belgian Red Flames U17 speelden in Spanje op zaterdag de finale van de Mima-Cup. Hieronder een overzicht met alle uitslagen.

***1ste klasse – inhaalwedstrijden:

VC Moldavo – USGTH Ladies 0-0;

FW Diksmuide Merkem – Standard B 1-1;

Finale MIMA-Cup – WU17 in San Pedro del Pinatar (Spanje):

Belgian Red Flames U17 – Polen 1-2 (rust: 0-1);

Belgische goal: Luna Vanzeir (de 1-2).

België won eerder tijdens dit oefentornooi met 4-0 tegen Hongarije en met 1-0 tegen Tsjechië.

Luna Vanzeir, lukte het Belgische doelpunt in de finale van de MIMA Cup in Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***In Frankrijk plaatste Olympique Lyonnais zich op bezoek bij Dijon voor de halve finales van de Franse beker. Het team van Janice Cayman, die de volledige wedstrijd op de bank bleef, won met 0-2 dankzij doelpunten van Delphine Cascarino (0-1, 51ste minuut) en Nikita Parris (0-2, 75ste minuut). In de andere halve finales won PSG op bezoek bij de enige overgebleven tweedeklasser Arras met 1-3 en haalde Bordeaux het na strafschoppen op bezoek bij Montpellier (3-3 en 5-6). Guingamp is de vierde halve finalist na winst thuis tegen Reims (2-1).

PSG ging in de kwartfinales van de Franse beker op bezoek bij de enige overgebleven tweedeklasser Arras! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Bekijk een fotoreportage van Paul Dijkmans rond Arras FCF – PSG:

http://paul.vrouwenteam.be/

Foto – (c) Manchester City Women

***In Engeland stootte bekerhouder Manchester City makkelijk door naar de kwartfinales. Het won thuis tegen Ipswich Town, een club van het vierde niveau in Engeland, met dubbele cijfers: 10-0! Bij de rust stond het al 3-0 na goals van Laura Coombs (1-0, 19de minuut), Pauline Bremer (2-0, 25ste minuut) en Jess Park (3-0, 30ste minuut). In de tweede helft kwamen daar nog eens 7 doelpunten bij via Pauline Bremer (4-0, 50ste minuut), Georgia Stanway (5-0, 57ste minuut), Pauline Bremer (6-0, 64ste minuut), Georgia Stanway (7-0, 65ste minuut), Jess Park (8-0, 78ste minuut), Jess Park (9-0, 80ste minuut) en Georgia Stanway (10-0, 86ste minuut). Drievoudig Belgisch Gouden Schoen en binnenkort officieel ingehuldigd als ereburger van Wielsbeke Tessa Wullaert mocht na 85 minuten invallen voor Jess Park! De loting voor de kwartfinales is op maandagavond 17 februari 2020.

Lees nog meer over dit duel via:

Website Manchester City Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share