Share

Hoe langer de competitie duurt hoe moeilijker het wordt om te blijven winnen. Zo bleek ook het afgelopen weekend in de provinciale reeksen want daar zorgde VK Veldkanteva’s uit Grimbergen voor een stunt door het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk in de 3de provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen reeks A voor het eerst dit seizoen punten af te snoepen.

De affiche voor de wedstrijd! Foto – (c) EM Opwijk

De heenwedstrijd op zaterdag 5 oktober 2019 was nog op een overwinning met dubbele cijfers uitgedraaid voor Eendracht Mazenzele Opwijk (0-10) maar dit keer was er op het kunstgrasveld van de campus Tesseskouter in Opwijk weinig sprake van verschil. Emma Baeyens kon de thuisploeg net over het halfuur met het 100ste competitiedoelpunt van haar team dit seizoen op voorsprong brengen (1-0, 31ste minuut) maar via Shauni Plasschaert werd het kort voor de rust 1-1 (42ste minuut).  “We waren bijzonder gemotiveerd en hadden misschien een beetje geluk dat we in de eerste helft tegen de wind in speelden. Maar we lukten dan toch wel die 1-1. Nadat Kelly Lecluyse in een rechtstreeks duel met de keeper van de thuisploeg nog afgestopt werd kon ik in de rebound scoren”, zo liet Shauni Plasschaert onze redactie weten.

Het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk dat nog altijd leider is in de 3de provinciale A Brabant Voetbal Vlaanderen! Foto – (c) EM Opwijk

De Veldkanteva’s onder leiding van coach Jan Moens kwamen in het begin van de tweede helft zelfs op voorsprong via Kelly Lecluyse (1-2, 53ste minuut). Maar Britt Roelandt, die twee keer raak had getroffen in de heenmatch, zorgde nu op iets minder dan een kwartier voor het einde voor de eindcijfers (2-2, 76ste minuut). Het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk is dus haar maximum kwijt maar het blijft onder leiding van trainer Jordi De Prins wel leider met inmiddels 49 punten uit 17 wedstrijden. VK Veldkanteva’s uit Grimbergen is met een wedstrijd minder gespeeld de eerste achtervolger op 10 punten!

KVC De Toekomst Borsbeke na de uitwinst op Olsa Brakel B van vrijdag 7 februari 2020! Foto – (c) KVC De Toekomst Borsbeke

Op vrijdagavond 14 februari 2020 sleepte KVC De Toekomst Borsbeke, dat de week voordien nog overtuigend met 1-4 won op bezoek bij de eerste achtervolger het beloftenteam van Olsa Brakel, hun maximum ook al maar nipt over de streep in het thuisduel tegen KVV Hou ende Trou Zwijnaarde vooraf op een 6de plaats in het klassement. Lore De Punt bracht de leider na 25 minuten wel op voorsprong (1-0) maar via Liesbeth Bral werd het kort voor de rust plots gelijk (1-1, 43ste minuut). Pas in de 80ste minuut lukte Annelies Van Den Steen het winnende doelpunt voor de thuisploeg dat zo een 48 op 48 neerzet. Met nog 6 wedstrijden te spelen in de 2de provinciale Oost-Vlaanderen heeft KVC De Toekomst Borsbeke onder leiding van Renilde Clompen 13 punten voorsprong op KFC Evergem Center!

Het vrouwenteam van KSV Rumbeke heeft na de winst uit bij FC Gullegem inmiddels 63 op 63! Foto – (c) KSV Rumbeke

Op zondag 16 februari 2020 boekte KSV Rumbeke in de 3de provinciale West-Vlaanderen dan weer een ruime overwinning op bezoek bij FC Gullegem. Nadat het in de heenwedstrijd op zondag 20 oktober 2019 in Rumbeke 8-2 werd stopte het scorebord dit keer bij een 0-7-overwinning voor het team van captain Lize Devos.

Bekijk nog eens de beelden van de heenwedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Shana Bettens bracht de bezoekers aan de Poezelhoek in Gullegem met een zuivere hattrick nog voor het halfuur 0-3 voor (2de, 26ste en 28ste minuut) terwijl Manon Cossement de 0-4 ruststand op het bord zette (38ste minuut). In de tweede helft dikte Shana Bettens nog voor het uur haar wedstrijdtotaal aan tot vijf goals (0-5, 55ste en 0-6, 57ste minuut). De ingevallen Lindsey Verschaeve zorgde vijf minuten voor tijd voor het zevende en laatste doelpunt van de wedstrijd (0-7, 85ste minuut). Het vrouwenteam van KSV Rumbeke heeft nu onder leiding van trainer Carlo Lanssens 63 op 63 behaald. Het heeft met nog 7 duels te spelen 16 punten voorsprong op het derde team van SK Staden, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Lees nog meer over deze wedstrijd via:

Website KSV Rumbeke

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share