Share

Voetballen houdt risico’s in dat weet iedereen. De meeste speelsters hebben vaak maar één wens en dat is de wedstrijd of het seizoen af te sluiten zonder blessures. Maar eenmaal je op het veld staat kan er van alles gebeuren want je hebt het heel vaak niet in eigen hand. Amber Maximus van KAA Gent Ladies was eind vorige maand na een zware knieblessure en een lange revalidatie bijna helemaal terug speelklaar. Ze viel nog in tijdens de halve finales van de Beker van België tegen Standard. Maar nauwelijks enkele dagen later sloeg het noodlot op training opnieuw toe. De spits van de vrouwelijke Buffalo’s die meer dan 50 doelpunten in de Super League achter haar naam heeft staan raakte voor de derde keer in korte tijd zwaar geblesseerd aan de knie. Op deze maandag 17 februari 2020 werd ze geopereerd en ze geeft in elk geval niet op!

Amber Maximus blijft optimistisch naar de toekomst toe! Foto – (c) AM

Op haar Facebookaccount zette ze volgend bericht:

“Twee weken terug gebeurde het. Op training scheurde ik mijn voorste kruisband af. Ik wist meteen hoe laat het was. Nu mijn betere knie die er mocht aan geloven. De eerste dagen kon ik het niet geloven, maar de dagen gingen voorbij en ik begon terug te beseffen wat er mij terug te doen stond. Deze revalidatie zal niet gemakkelijk worden, maar ik weet wel 1 iets, ik kom terug. Velen zullen het moeilijk kunnen geloven, maar ik kom sterker terug dan de vorige keren. Dit maakt mij niet klein, het geeft mij alleen nog maar meer kracht. Dag 1 van de revalidatie start vandaagDerde keer goede keer? #MAXIMUS4.0

Deze redactie wenst de spits van de vrouwelijke Buffalo’s een succesvolle revalidatie toe!

Lees over het moment dat Amber Maximus de kaap van de 50 goals rondde in de Super League:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Haar team KAA Gent Ladies gaat nu vrijdag 21 februari 2020 in de Super League op bezoek bij Standard. De week nadien op vrijdag 28 februari 2020 ontvangen de vrouwelijke Buffao’s in Oostakker OH Leuven!

 

Share