Share

The Theatre of dreams, ook bekend als de thuishaven van Manchester United, werd afgelopen zondag 23 februari 2020 op precies 500 dagen voor de start van het EK 2021 aangekondigd als het stadion waar de openingswedstrijd van het UEFA Women’s Euro 2021 zal plaatsvinden met een wedstrijd tussen gastland Engeland en het team dat straks bij de loting voor die eindronde met het nummer A2 uit de bus zal komen.

Op Old Trafford, dat sinds 1910 de thuishaven is van Manchester United, vonden door de jaren heen veel voetbalwedstrijden uit verschillende competities plaats. Op het veld van de Red Devils was er naast Premier League, FA Cup en League Cup ook WK-voetbal bij de mannen te zien in 1966 en EK-voetbal in 1996. In het kader van de Olympische Spelen werd er zowel bij de vrouwen als bij de mannen gespeeld en één van die wedstrijden de halve finale tussen Canada en de Verenigde Staten op maandag 6 augustus 2012 kreeg zelfs de titel ‘The greatest game of women’s soccer ever played’ … Het was een thriller gewonnen door de Verenigde Staten na verlengingen met 3-4 en na een doelpunt in de toegevoegde tijd! Misschien hebben de organisatoren wel aan die wedstrijd gedacht toen ze moesten beslissen over de openingswedstrijd van het EK 2021.

Bekijk ‘The greatest game of women’s soccer ever played’ met dank aan USWNT Soccer:

Naast die competitie werd er uiteraard nog veel UEFA Champions League gespeeld in de jaren van manager Alex Ferguson en wereldster David Beckham en ook UEFA Europa League zoals op deze donderdagavond 27 februari 2020 als Club Brugge er in de terugwedstrijd van de zestiende finales op bezoek gaat en er zich probeert te plaatsen voor de volgende ronde na een 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd op Jan Breydel.

Er zijn overigens maar twee Belgische clubs die ooit officiële wedstrijden speelden op Old Trafford. RSC Anderlecht en Club Brugge. Paars-wit was de eerste Europese tegenstander van Manchester United in de voorronde van de Europabeker voor landskampioenen 1956-57. Maar het 10-0-verlies van destijds vond plaats op Maine Road omdat er destijds nog geen lichten waren voor avondwedstrijden op Old Trafford. Het was pas bij het tweede bezoek in het seizoen 1968-69 dat RSC Anderlecht aantrad op Old Trafford.

De steden en de stadions van het EK 2021 in Engeland! Foto – (c) UEFA.com

Op woensdag 7 juli 2021, dus precies 2 jaar na de finale van het WK 2019 in Lyon, wordt de openingswedstrijd van het EK 2021 gespeeld. De andere stadions zijn die van Brentford, Brighton & Hove, Leigh, Manchester City Women, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield United en Southampton. De finale is op zondag 1 augustus 2021 op Wembley, dat dus na de finale van het EK 2020 bij de mannen op zondag 12 juli 2020 ook die van UEFA Women’s Euro 2021 mag organiseren!

Lees nog meer over de openingswedstrijd van het EK 2021 via:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share