Share

Op vrijdag 21 februari 2020 stond de 16de speeldag in de Super League op het programma. De vraag was of vrouwelijk blauw-zwart in haar vierde duel tegen titelverdediger RSC Anderlecht iets zou kunnen rapen en of OH Leuven thuis tegen KRC Genk Ladies misschien eens zou kunnen winnen. Daarnaast was er ook nog voor de vijfde keer dit seizoen al een duel tussen Standard en KAA Gent Ladies.

RSC Anderlecht kwam thuis in Tubeke via Tine De Caigny al vroeg op voorsprong tegen Club Brugge, dat de schade ook na een volledige wedstrijd tot die 1-0 wist te beperken. Vrouwelijk paars-wit won inmiddels al 2 keer met het kleinste verschil tegen het team van trainer Leo Van der Elst.

Elena Dhont lukte bij de eerste kans voor KAA Gent Ladies meteen ook het eerste doelpunt voor de vrouwelijke Buffalo’s op bezoek bij Standard, dat net voor de rust de bordjes in evenwicht kon brengen via Noémie Gelders (1-1). In de tweede helft zorgde Sylke Calleeuw met haar eerste competitiegoal van het seizoen voor afwerking in stijl na een gemeten voorzet van Sanne Schoenmakers (2-1) en het was uiteindelijk de aangever van het tweede doelpunt Sanne Schoenmakers die met haar 12de goal van het seizoen de eindstand op het bord zette (3-1).

In OH Leuven – KRC Genk Ladies viel er geen verrassing te noteren. De bezoekers wonnen zoals verwacht. De thuisploeg ontdekte slechts kort voor de wedstrijd dat Luna Vanzeir geschorst was en de bezoekers verloren iets over halfweg de eerste helft centrale verdediger Nathalie Weytjens met een knieblessure. Silke Leynen vierde in het slot dan weer haar wederoptreden met een invalbeurt ter vervanging van een bedrijvige Jarne Teulings (ex-OHL) die in de eerste helft bij een hoekschop de lat getroffen had. Hannah Eurlings, die vroeg in de tweede helft haar eerste competitiegoal scoorde in de Super League, raakte later ook nog de paal. Ook Hanne Merkelbach lukte haar eerste goal van dit seizoen in de Super League!

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari 2020 gaat de competitie verder. Vervolgens nemen de Belgian Red Flames voor een tweede keer deel aan de Algarve Cup. De 18de speeldag is pas gepland voor vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2020!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag:

Standard – KAA Gent Ladies 3-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 23′ Elena Dhont 0-1, 44′ Noémie Gelders 1-1, 74′ Sylke Calleeuw 2-1, 87′ Sanne Schoenmakers 3-1.

Bekijk de beelden van dit duel dankzij:

Sportbeat TV

en via:

RTC TV

RSC Anderlecht – Club Brugge 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 10′ Tine De Caigny 1-0.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

OH Leuven – KRC Genk Ladies 1-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 23′ Nikki Janssen 0-1, 41′ Hanne Merkelbach 0-2, 58′ Hannah Eurlings 1-2, 71′ Gwen Duijsters 1-3.

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd dankzij:

Sportbeat TV

Lees nog meer over dit duel via:

Website KRC Genk Ladies

De stand na 16 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 16-44 (42-7);

2. Standard 16-33 (36-15);

3. KAA Gent Ladies 16-26 (32-25);

4. KRC Genk Ladies 16-23 (31-24);

5. Club Brugge 16-13 (16-38);

6. OH Leuven 16-1 (8-56);

TOPSCORERS:

12 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is voorlopig met 12 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

8 doelpunten:

Charlotte Laridon (Club Brugge), Noémie Gelders (Standard), Elena Dhont (KAA Gent Ladies),;

7 doelpunten:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies);

6 doelpunten:

Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (Standard);

4 doelpunten:

Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lisa Petry (Standard), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (OH Leuven), Elle Decorte (Club Brugge), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (Standard), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Hannah Eurlings (OH Leuven).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies), Lauren Huys (voor KAA Gent Ladies tegen KRC Genk Ladies).

***Dit is het programma voor de 17de speeldag op vrijdag 28 februari 2020 om 20u30:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – OH Leuven;

Club Brugge – Standard (29/02/2020 om 14u);

Voor de tussenstanden van de wedstrijden in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Dit is het programma voor de 18de speeldag op vrijdag 20 maart 2020:

Standard – RSC Anderlecht;

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;

OH Leuven – Club Brugge (21/03/2020);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share