Share

De Belgian Red Flames wonnen hun allereerste eindrondewedstrijd op het Europees Kampioenschap 2017 in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. Op vrijdag 5 juni 2020 zullen ze daar opnieuw in actie komen tegen de Oranje Leeuwinnen.

Het stadion van NAC Breda waar de Belgian Red Flames een historische overwinning boekten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dat vriendschappelijk duel staat inmiddels gepland in de voorbereiding van de Oranje Leeuwinnen op hun ‘Road to Tokyo’. De Belgian Red Flames spelen daar een vriendschappelijk duel tegen het team van bondscoach Sarina Wiegman, dat volgende week als Europees Kampioen en vice-wereldkampioen deelneemt aan het allereerste Tournoi de France. Nederland oefent vervolgens op weg naar de Olympische Spelen ook nog op De Vijverberg in Doetinchem tegen Noorwegen. De aftrap van deze beide wedstrijden is om 19u30.

Foto – (c) FPF

De Belgian Red Flames zijn dan weer volgende week aanwezig op de Algarve Cup 2020 waar ze op woensdag 4 maart 2020 om 18 uur lokale tijd voor de allereerste keer in de geschiedenis Nieuw-Zeeland zullen partij geven. Daarna volgt op zaterdag 7 maart 2020 een duel tegen Portugal of Italië op dinsdag 10 of woensdag 11 maart 2020 volgt een derde wedstrijd wie weet de finale van de Algarve Cup. Ook in april 2020 spelen de Belgian Red Flames al zeker twee wedstrijden. Op donderdag 9 april 2020 wordt er om 19 uur in de Versluys Arena in Oostende geoefend tegen Noorwegen en op dinsdag 14 april 2020 staat de EK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Zwitserland op het programma eveneens met aftrap om 19 uur. Na hun oefenduel in Breda tegen Nederland op vrijdag 5 juni 2020 gaan de Belgian Red Flames op dinsdag 9 juni 2020 ook nog op bezoek bij Litouwen en dat in het kader van de EK-kwalificatie richting Engeland 2021!

Foto – (c) RBFA / Belgian Red Flames

Nog meegeven dat de nationale vrouwenteams van Nederland en België elkaar al 31 keer eerder officieel hebben ontmoet. De laatste keer was op maandag 24 juli 2017 tijdens het EK 2017 in Tilburg. Nederland won destijds met 2-1 en dat was de 21ste overwinning voor Nederland. Vijf keer eindigde de ‘Derby der lage landen’ op een gelijkspel en 5 keer was België de winnaar!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames U17 op woensdag 26 februari 2020 in Kalmthout een oefenwedstrijd speelden tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Na de 0-3 bij de rust eindigde het duel uiteindelijk op 1-4 met een Belgische goal van Fleur Pauwels.

De Belgian Red Flames U17 voor hun oefenderby der lage landen in Kalmthout. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

U kan foto’s van dat duel van Sevil Oktem & Dirk Vuylsteke bekijken via:

Sportpix.be

Share