Share

Na de inhaalwedstrijd in tweede klasse tussen Wallonia Club Sibret en Rapide Wezemaal staat Dames VK Egem nog altijd aan de leiding met vijf punten voorsprong op Eendracht Louwel en zes punten voorsprong op Svelta Melsele. Tussen deze 3 clubs zal het gaan voor de titel in tweede klasse waar dit weekend geen competitie op het programma staat.

We blikken nog even terug op de 19de speeldag toen Dames VK Egem de voorsprong op Svelta Melsele wist groter te maken door zelf te winnen op Rapide Wezemaal (1-3) terwijl Svelta Melsele niet verder kwam dan een gelijkspel op bezoek bij Wuustwezel (3-3). Svelta Melsele moest zelfs de tweede plaats afstaan aan Eendracht Louwel dat won op bezoek bij Cerkelladies Brugge (2-3).

Dames VK Egem stond bij de rust 1-0 achter op bezoek bij Rapide Wezemaal na een doelpunt van Eva Vander Velpen in het laatste kwartier van de eerste helft (38ste minuut) maar dankzij een dubbel van Sharon Vervaecke (1-1, 58ste minuut en 1-2, 73ste minuut op strafschop) en een late derde goal van Charlotte Laridon (1-3, 89ste minuut) pakte Egem toch de 3 punten mee naar huis.

Svelta Melsele kwam op bezoek bij Wuustwezel op voorsprong via Rebbeca Degenaers (0-1) maar de thuisploeg draaide de score om vooraleer Rebecca Degenaers de 2-2 lukte. Via Lieselot De Bruyn werd het zelfs 2-3 maar in de slotfase incasseerde het alsnog de gelijkmaker na een strafschop.

Wuustwezel hield een punt thuis tegen Svelta Melsele! Foto - Paul Dijkmans

Wuustwezel hield een punt thuis tegen Svelta Melsele! Foto – Paul Dijkmans

Eendracht Louwel maakte van het gelijkspel van Svelta Melsele gebruik om naar de tweede plaats te klimmen. Het won zelf op bezoek bij Cerkelladies Brugge waar het bij de rust wel 1-0 achter stond. Anouschka Boons maakte in de tweede helft gelijk vooraleer de thuisploeg opnieuw scoorde (2-1). Dit keer zorgde Gwen Duijsters voor de gelijkmaker waarna Nancy Bollen het winnende doelpunt lukte (2-3).

Ook het vrouwenteam van Club Brugge kwam thuis na een vroege goal op achterstand tegen de beloften van SV Zulte Waregem maar bij de rust stond het wel al 4-1 en vrouwelijk blauw-zwart won uiteindelijk met 5-1 na een dubbel van Ellen Martens en goals van Kay Cuvelier, Raquel Viaene en Sharon Desaever.

Kay Cuvelier lukte een van de doelpunten van vrouwelijk blauw-zwart tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem! Foto - David Catry

Kay Cuvelier lukte een van de doelpunten van vrouwelijk blauw-zwart tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem! Foto – David Catry

Sibret won op zaterdag met 5-0 tegen Wolfsdonk Sport dankzij doelpunten van Pauline Mathieu, Tiffany Valentin en Romane Wolteche voor de rust en goals van Pauline Mathieu en Marie Meunier in de tweede helft. Doelvrouw Marie Jamagne veroorzaakte in de eerste helft bij een stand van 2-0 een strafschop, kreeg daarvoor geel maar redde vervolgens die penalty!

Het duel tussen het beloftenteam van Ladies Genk en de Girls Football Academy Sinaai eindigde op 1-1.

Marie Meunier scoorde zowel thuis tegen Wolfsdonk als thuis tegen Wezemaal! Foto - Paul Dijkmans

Marie Meunier scoorde zowel thuis tegen Wolfsdonk als thuis tegen Wezemaal! Foto – Paul Dijkmans

In de inhaalwedstrijd van zaterdag 26 maart 2016 tussen Sibret en Rapide Wezemaal werd er maar liefst 6 keer gescoord. Bij de rust stond het 1-1 na goals van Kaiser (1-0, 22ste minuut) en de gelijkmaker van Eva Vander Velpen (1-1, 26ste minuut). In het eerste kwartier van de tweede helft lukte Marie Meunier dan in drie minuten tijd een dubbel (2-1, 56ste en 3-1, 58ste minuut) vooraleer Lies Tambeur ook twee keer scoorde. De aansluitingstreffer even over het uur (3-2, 63ste minuut) en de late gelijkmaker met het hoofd (3-3, 89ste minuut).

Lies Tambeur lukte twee goals voor Rapide Wezemaal op bezoek bij Sibret! Foto - Paul Dijkmans

Lies Tambeur lukte twee goals voor Rapide Wezemaal op bezoek bij Sibret! Foto – Paul Dijkmans

De competitie in tweede klasse ligt dit weekend stil. Er wordt pas opnieuw gespeeld op zaterdag 9 april 2016!

Dit waren alle uitslagen op de 19de speeldag in tweede klasse:
Ladies Genk B – GFA Sinaai 1-1;
Cerkelladies Brugge – E. Louwel 2-3;
Wuustwezel – Svelta Melsele 3-3;
Rapide Wezemaal – Dames VK Egem 1-3;
Wallonia Club Sibret – Wolfsdonk Sport 5-0;
Club Brugge – SV Zulte Waregem B 5-1;

Dit was het resultaat van het inhaalduel van zaterdag 26 maart 2016:
Wallonia Club Sibret – Rapide Wezemaal 3-3.

De stand na de inhaalwedstrijd van zaterdag 26 maart 2016 is:
1. Dames VK Egem 19-47, 2. E. Louwel 19-42, 3. Svelta Melsele 19-41, 4. Club Brugge 19-35, 5. Wallonia Club Sibret 19-34, 6. Wuustwezel 19-33, 7. Rapide Wezemaal 19-22, 8. Ladies Genk B 19-19, 9. Cerkelladies Brugge 19-15, 10. SV Zulte Waregem B 19-13, 11.GFA Sinaai 19-11, 12. Wolfsdonk Sport 19-9.

PS: De kampioen promoveert, de tweede speelt een barrage tegen het nummer 13 van de eerste klasse!

De laatste 3 speeldagen zien er als volgt uit:

De 20ste speeldag op zaterdag 9 april 2016 om 15 uur:
Cerkelladies Brugge – Wallonia Club Sibret (14u);
GFA Sinaai – Club Brugge;
E. Louwel – Ladies Genk B;
Dames VK Egem – Wolfsdonk Sport;
Svelta Melsele – Rapide Wezemaal (16u30);
SV Zulte Waregem B – Wuustwezel (17u).

De 21ste speeldag op zaterdag 23 april 2016 om 15 uur:
Ladies Genk B – Cerkelladies Brugge (12u30);
Rapide Wezemaal – SV Zulte Waregem B;
Wolfsdonk Sport – Svelta Melsele;
Wuustwezel – GFA Sinaai;
Dames VK Egem – Wallonia Club Sibret;
Club Brugge – E. Louwel.

De 22ste en laatste speeldag op zaterdag 30 april 2016 om 15 uur:

E. Louwel – Wuustwezel;
Wallonia Club Sibret – Ladies Genk B;
GFA Sinaai – Rapide Wezemaal;
Cerkelladies Brugge – Club Brugge;
SV Zulte Waregem B – Wolfsdonk Sport;
Svelta Melsele – Dames VK Egem.

Lees meer over Rapide Wezemaal – Dames VK Egem:

Website Dames VK Egem

Lees meer over Wuustwezel – Svelta Melsele:

Website Svelta Melsele

Bekijk de video met de goals van Wallonia Club Sibret – Rapide Wezemaal:
Vrouwenteam.be

Share