Charlien Ver Eecke van SV Zulte Waregem besliste op paasmaandag 28 maart 2016 het inhaalduel thuis tegen Tongeren. Ze lukte met een afstandschot met rechts over de bezoekende doelvrouw en met een intikker na een hoekschop van Ulrike De Frère haar 14de en 15de competitiegoal van het seizoen!

Aan de kastanjelaan in Zulte stond er een felle stormwind en vrouwelijk Essevee moest in de eerste helft daartegen optornen. Toch kregen ze de beste kans om de score te openen maar Ulrike De Frère zag haar poging van de lijn gekeerd. Net voor de rust moest doelvrouw Ianthe Meersschaert wel paraat zijn om Tongeren van het openingsdoelpunt te houden. Na de rust had het team van trainer Jean-Marie Saeremans de wind in de rug en dat voetbalde toch iets makkelijker. Op het uur volgde dan het openingsdoelpunt: Joke Verlinde recupereerde de bal en speelde naar Eva Van Daele die de bal op haar beurt teruglegde voor Charlien Ver Eecke. De harde knal die volgde belandde tegen het Tongerse net (1-0, 60ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft was het diezelfde Charlien Ver Eecke die na een hoekschop van Ulrike De Frère de bal in doel duwde (2-0, 68ste minuut). Onmiddellijk nadien was er een opstootje tussen Lisa Bruneel en Lisa Smellers. De revanche van de boze speelster van Tongeren wordt door scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui gezien die meteen de rode kaart trekt (69ste minuut). Numeriek in de meerderheid kreeg vrouwelijk Essevee nog de kansen om verder uit te lopen maar tot scoren kwam het niet meer. Met de driepunter kwam het wel tot op 6 punten terug van het beloftenteam van Standard, dat nog altijd stevig leider is in eerste klasse. Op zaterdag 2 april 2016 gaat SV Zulte Waregem op bezoek bij Massenhoven terwijl voor de leider eveneens een uitwedstrijd op het programma staat op bezoek bij Tongeren!