Share

Na hun deelname en finaleplaats in de Mima Cup in Spanje speelden de Belgian Red Flames U17 op woensdag 26 februari 2020 nog een oefenwedstrijd in Kalmthout tegen Nederland en dit als voorbereiding op de Eliteronde die van zondag 22 tot en met zaterdag 28 maart 2020 in eigen land zal plaatsvinden.

Dit zijn de Belgian Red Flames U17 bij de aftrap van hun oefenduel tegen Nederland in Kalmthout op woensdag 26 februari 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het was geen eenvoudige opgave tegen een sterker Oranje dat bij de rust al ruim op voorsprong stond dankzij doelpunten van Jet van der Veen (0-1), Esmee Brugts (0-2) en opnieuw Jet Van der Veen (0-3).

Ook in de tweede helft vond Oranje U17 de weg naar het Belgische doel dit keer via Jill Diekman maar de Belgian Red Flames U17 wisten de eer te redden met een bijzonder mooi doelpunt van Fleur Pauwels (1-4).

Bekijk de video met de samenvatting met dank aan Arthe Broadcast:

Arthe Broadcast

Voor beide teams was dit nog niet het echte werk wel de voorbereiding op de Eliteronde waarin de Belgian Red Flames U17 het in groep 1 opnemen tegen achtereenvolgens Zwitserland (zondag 22 maart 2020), Italië (woensdag 25 maart 2020) en Griekenland (zaterdag 28 maart 2020). Wedstrijden die meer dan waarschijnlijk in Woluwe en/of het Koning Boudewijnstadion zullen plaatsvinden.

Nederland WU17 voor het oefenduel in Kalmthout tegen de Belgian Red Flames U17! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nederland gaat al vroeger aan de slag in de Eliteronde op weg naar het eindtornooi, dat van 9 tot en met 22 mei in Zweden zal plaatsvinden. Nederland ontvangt in groep 4 achtereenvolgens Schotland (op zaterdag 14 maart 2020 om 16u in Venray), Kroatië (op dinsdag 17 maart om 19u in Uden) en regerend Europees kampioen Duitsland (op vrijdag 20 maart 2020 om 19u in Uden).

U kan foto’s van Sevil Oktem en Dirk Vuylsteke rond de derby der lage landen bij de WU17 bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share