Share

Terwijl de Algarve Cup, het Tournoi de France, the She Believes Cup en nog andere tornooien aan de gang zijn werd er in België ook gewoon competitievoetbal gespeeld. U krijgt een overzicht van het zaterdagvoetbal in de nationale reeksen en ondertussen zijn er in het provinciale vrouwenvoetbal ook al enkele kampioenen bekend geworden.

***1ste klasse – 22ste speeldag:

USGTH Ladies – DVC Eva’s Tienen 0-0;

Massenhoven – SC E. Aalst 1-2;

De leider ging winnen in Massenhoven en komt zo alweer een stapje dichter bij de titel! Foto – (c) SC E. Aalst

KRC Genk Ladies B – SV Zulte Waregem 0-4;

VC Moldavo – KAA Gent Ladies B afgelast;

KSK Voorwaarts Zwevezele – Kontich 4-1;

Standard B – FW Diksmuide Merkem 3-1;

KV Mechelen – FWS Woluwe 1-3;

OH Leuven B bye;

In de stand blijft SC Eendracht Aalst leider met nu 57 punten uit 21 wedstrijden. FWS Woluwe volgt op de 2de plaats met 44 punten uit 19 duels. De nummers 3 (KAA Gent Ladies B), 4 (VC Moldavo) en 5 (OH Leuven B) in deze competitie kwamen dit weekend niet in actie. Onderaan is Massenhoven 13de met 19 punten uit 21 duels. KSK Voorwaarts Zwevezele klom terug omhoog naar de 14de plaats met nu 17 punten uit 20 wedstrijden. KV Mechelen valt terug naar de 15de plaats met 17 punten uit 21 duels.

***2de klasse A – 20ste speeldag:

Dames VK Egem – KSV Sottegem 3-1;

SW Ladies Harelbeke – Olsa Brakel 4-4;

USGTH Ladies B – FWS Woluwe B 3-1;

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies C 1-1;

Wuustwezel – SV Zulte Waregem B 9-2;

Svelta Melsele – Club Brugge B 2-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

Het beloftenteam van RSC Anderlecht blijft leider met nu 51 punten uit 20 wedstrijden. Wuustwezel volgt als tweede op 8 punten, Dames VK Egem is derde op 9 punten. Bosdam Beveren is vierde met 38 punten uit 20 duels, Svelta Melsele vijfde met 36 punten uit 20 wedstrijden. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem is 10de met 25 punten. Olsa Brakel 11de met 23 punten, het beloftenteam van USGTH Ladies 12de met 16 punten uit 20 wedstrijden, SW Ladies Harelbeke 13de met 6 punten en ASC Havinnes 14de en laatste met 5 punten uit 20 wedstrijden.

***2de klasse B – 20ste speeldag:

KSK Heist – Sibret 2-1;

KVC Westerlo – Wolvertem Merchtem 1-2;

Juichende speelsters van KHO Wolvertem Merchtem na de knappe winst op bezoek bij KVC Westerlo! Foto – (c) KHO Wolvertem Merchtem

VVC Brasschaat – E. Louwel 0-1;

KV Mechelen B – ASE de Chastre 0-2;

RUS Loyers – Standard B 3-1;

RFC de Liège bye & FC Irlande Auderghem bye;

Na het wegvallen van RFC Perwez is RFC de Liège in de nieuwe stand leider met 42 punten uit 16 wedstrijden. ASE de Chastre volgt op 3 punten van het team van coach Raphael Quaranta maar met een wedstrijd meer gespeeld. Standard C heeft als 3de 28 punten uit 17 duels. Onderaan heeft RUS Loyers als 8ste 22 punten uit 16 duels, KHO Wolvertem Merchtem heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. FC Irlande Auderghem heeft als 10de 20 punten uit 16 wedstrijden. Eendracht Louwel is 11de met 14 punten uit 18 duels. Het beloftenteam van KV Mechelen is nu 12de en laatste met 4 punten uit 17 wedstrijden.

***KAMPIOENEN***

***In de eerste provinciale Antwerpen is KVV Vosselaar op zaterdag 7 maart 2020 kampioen geworden na een 8-2-overwinning in de derby tegen Loenhout SK. KVV Vosselaar telt onder leiding van trainer Rudi Boes 65 punten uit 23 duels. Op 3 wedstrijden voor het einde van de competitie tellen ze 10 punten meer dan Noorse SV, dat met 0-1 won op bezoek bij het beloftenteam van VVC Brasschaat.

KVV Vosselaar is de kampioen in de 1ste provinciale Antwerpen! Foto – (c) KVV Vosselaar / Der Alte Dirk

***In de tweede provinciale Limburg is Jong Sint-Truiden VV C op zondag 8 maart 2020 kampioen geworden na een 1-0-overwinning thuis tegen het beloftenteam van WS Lommel United. Jong STVV C heeft onder leiding van trainer Johan Boffin na 22 duels 63 punten. Dat zijn er met nog 2 wedstrijden te gaan 7 meer dan Membruggen V&V, dat op zaterdag 7 maart met 1-6 won op SLW Maaseik.

De kampioenen in de 2de provinciale Limburg: Jong STVV C! Foto – (c) Jong STVV

***In de derde provinciale West-Vlaanderen is KSV Rumbeke op zondag 8 maart 2020 kampioen geworden na een 0-3-overwinning op bezoek bij KVK Avelgem C. KSV Rumbeke heeft onder leiding van Carlo Lanssens 70 punten uit 24 duels. Dat zijn er met nog 4 wedstrijden te spelen 16 meer dan SK Staden C en 19 meer dan VV Alveringem die allebei wel nog maar 23 competitieduels in de benen hebben.

KSV Rumbeke de kampioen in de 3de provinciale West-Vlaanderen! Foto – (c) KSV Rumbeke

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KVV Vosselaar, Jong Sint-Truiden VV C en KSV Rumbeke met de titel in hun reeks!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share