Share

De meeste nationale competities in het vrouwenvoetbal werden door de impact van het coronavirus stopgezet. In België was dat al heel vroeg het geval, later volgden ook Nederland, Frankrijk, Spanje en ook in Engeland werd op maandag 25 mei 2020 beslist om het seizoen niet uit te spelen. Opmerkelijk is dat Duitsland vanaf nu vrijdag 29 mei 2020 wel de Bundesliga voor de vrouwen gaat uitspelen.

Voor Belgian Red Flame Tessa Wullaert zit het seizoen met Manchester City er op. Blijt de vraag of dat ook met een titel zal zijn? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het heeft lang geduurd voor er een definitieve beslissing is genomen maar uiteindelijk zijn ook de cijfers van het coronavirus in Engeland het vrouwenvoetbal fataal geworden. Staat de deur nog op een kier voor de Premier League en het Championship bij de mannen dan besliste de Engelse Voetbalbond, the FA, maandagnamiddag om het huidige seizoen zowel in de FA Women’s Super League als in het Women’s Championship (het tweede niveau in Engeland) definitief stop te zetten zodat de voobereidingen kunnen gemaakt worden voor het seizoen 2020-2021. Wel moet er op een later moment nog beslist worden over wie de titel krijgt en of er degradatie en/of promotie zal zijn vanuit het eerste naar het tweede niveau en omgekeerd. In Engeland stond bij het stopzetten van de competitie Manchester City, het team van Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert, aan de leiding met 40 punten uit 16 duels voor Chelsea 39 punten uit 15 wedstrijden en Arsenal 36 punten uit 15 wedstrijden. Op het tweede niveau had Aston Villa, het team van Nadine Hanssen (ex-RSC Anderlecht, ex-KRC Genk Ladies) 6 punten voorsprong op Sheffield United.

VfL Wolfsburg gaat nu vrijdag 29 mei 2020 verder met de competitie! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In Duitsland gaf de politiek iets later op de dag de toestemming voor het verderzetten van de vrouwelijke Bundesliga maar dat onder bepaalde sanitaire voorwaarden en met heel wat beperkingen op alle vlakken. Zo zal het seizoen uitgespeeld worden zonder publiek. Er zijn nog 6 duels te spelen en de huidige leider en regerend landskampioen VfL Wolfsburg mag er op vrijdag 29 mei 2020 om 14 uur als eerste aan herbeginnen in een thuisduel tegen 1.FC Köln. VfL Wolfsburg heeft met nog 6 wedstrijden te gaan 46 punten. Dat zijn er 8 meer dan Bayern München en 9 meer dan seizoensrevelatie Hoffenheim.

Nog meegeven dat ook de Duitse beker bij de vrouwen waar ze nog maar aan de kwartfinales toe waren zal uitgespeeld worden met een eindstrijd die nu vastgelegd is op zaterdag 4 juli 2020, een week na de 22ste en laatste speeldag in de competitie,. Dat zal gebeuren in het Rhein Energie Stadion van Keulen maar U had het al begrepen zonder publiek.

Lees meer over het Engelse vrouwenvoetbal via:

BBC Sports

Lees meer over de hervatting van de Duitse Bundesliga bij de vrouwen via:

Website DFB

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share