Share

Nadat ze de overstap maakte van Helchteren debuteerde Riete Loos op zaterdag 30 augustus 2008 in de toen nog Belgische eerste klasse bij Standard Fémina op bezoek bij Fémina Braine. Met Standard werd ze 4 keer kampioen en won ze 1 keer de Beker van België. Tussen 2009 en 2011 trok ze 5 keer het truitje aan van de toen nog Rode Duivelinnen waarvoor ze 10 caps verzamelde. In 2014 ging ze voetballen voor KRC Genk Ladies waar ze nog jaren een boegbeeld was.  Nu neemt ze als speelster afscheid van het vrouwenvoetbal, zo laat ze op vrijdag 22 mei 2020 weten op haar Facebookpagina.

“Normaal, maar wat is tegenwoordig nog normaal, zou ik vandaag mijn allerlaatste wedstrijd spelen. Het zou een dag moeten geweest zijn waar ik naar toe geleefd zou hebben als een soort van afscheidswedstrijd, maar corona besliste er anders over.
Na 25 jaar voetbal waarvan de laatste 12 jaar op het hoogste niveau neem ik afscheid van het mooiste spelletje wat er bestaat. De belangrijkste bijzaak van de wereld. Het heeft voor een heel groot deel gebracht tot de persoon die ik nu ben. Het bracht me op verschillende plaatsten in heel de wereld. Het gaf me mooie vriendschappen voor het leven en herinneringen die ik voor altijd zal koesteren. Ja, ik ga het missen, maar nee spijt van mijn keuze heb ik niet. Het moment is aangekomen om mijn tijd aan andere leuke dingen te besteden.

Riete Loos voor Standard Fémina tijdens de Supercup 2011-12! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry


Ik kijk terug op een mooie carrière met vele hoogtepunten (titels en bekerfinales met Standard en Genk) maar helaas ook enkele dieptepunten. 2 kruisband blessures hadden al veel eerder een einde aan mijn carrière kunnen maken, maar ik weigerde om toen al op te geven en wou absoluut terug het hoogste niveau halen. Het heeft me sterker gemaakt en geleerd om door te zetten, nooit op te geven, ook al ging het niet altijd zoals ik wou.
Er rest me nu enkel nog om al mijn trainers en medespeelsters te bedanken voor al die jaren.

Standard won de bekerfinale in 2012, de revaliderende Riete Loos, mocht de trofee in de lucht steken! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Liefste teamies/sletsen, merci om er een onvergetelijk seizoen van te maken. We hebben heel wat samen meegemaakt: vreugde en verdriet, woede, trots, frustraties,… maar wat ik vooral onthoud, zijn de stappen die we samen gezet hebben, samen voor 1 doel vechten, als 1 team achter elkaar ervoor knokken en elkaar vooruit duwen naar een hoger niveau. Zoals al eerder gezegd, ik was heel trots om kapitein te mogen zijn van dit team. Veel succes iedereen met de volgende stappen die jullie zetten!


Bedankt mama en papa, voor al die jaren dat jullie mij gevolgd hebben. Jullie hebben kilometers afgemaald om mij overal naar training en wedstrijden te brengen, maar zeker ook om ieder weekend langs de kant te komen supporteren, geen enkele afstand leek te ver, zelfs als ik gekwetst aan de kant stond! Bedankt om de passie voor het spelletje door te geven en bedankt om me altijd te steunen zowel in de goede als de kwade jaren.
Bedankt broer en zus, jullie konden zeker niet altijd aanwezig zijn, maar ik weet zeker dat jullie trots op mij waren.

Bekijk één van de doelpunten van Riete Loos voor toen nog Ladies Genk dankzij Vrouwenteam TV:

Liefste schat, dank je voor het laatste jaar. Je steun tijdens mijn individuele trainingen deden veel deugd. Bedankt dat je altijd voor mij opkwam en zelfs je vrienden er probeerde van te overtuigen dat vrouwen ook kunnen voetballen

Bedankt supporters!

Ik zal de afgelopen 25 jaar nooit vergeten, daarvoor is het veel te mooi geweest!
Nu is het tijd om de pagina om te slaan en een nieuw hoofdstuk te schrijven.”

 

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share