Share

Op vrijdagnamiddag 29 mei 2020 heeft regerend landskampioen en bekerhouder VfL Wolfsburg het eerste duel na de heropstart van de vrouwelijke Bundesliga thuis tegen 1.FC Köln gewonnen.

De Deense Pernille Harder trapte de thuisploeg in het lege AOK Stadion (er werd gespeeld zonder publiek) even over het halfuur vanop de strafschopstip op voorsprong (1-0) en nog voor de rust verdubbelde Duits international Svenja Huth op aangeven van de Zweedse Fridolina Rolfö met het hoofd de voorsprong (2-0). Na de pauze bezorgde Alexandra Popp even over het uur met haar tiende doelpunt van het seizoen voor de 3-0 (65ste minuut) terwijl Pernille Harder in de 78ste minuut de eindstand op het bord zette. Scheidsrechter Dr. Riem Hussein, die haar 100ste duel floot in de vrouwelijke Bundesliga, had twee minuten eerder de Ierse Amber Barrett van 1.FC Köln met een rode kaart uit het veld gestuurd.

Riem Hussein, die hier de hand schudt van Tessa Wullaert, was op donderdag 29 augustus 2019 de scheidsrechter in het oefenduel tussen de Belgian Red Flames en Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

VfL Wolfsburg won zo met 4-0 en heeft nu met nog 5 speeldagen voor de boeg 49 punten uit 17 duels. Bayern München (vooraf tweede met 38 punten uit 16 wedstrijden) speelt op zaterdag 30 mei 2020 om 13 uur het duel voor de tweede plaats tegen Hoffenheim (vooraf derde met 37 punten uit 16 duels).

Lees nog meer over de heropstart van het Duitse vrouwenvoetbal via:

DFB.de

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share