Share

De tot 10 ploegen uitgebreide Belgische Super League gaat normaal gezien eind augustus van dit jaar van start. Met nog twee en een halve maand te gaan was er deze week flink wat informatie rond het nieuwe seizoen en ook nieuwkomer Sporting de Charleroi heeft eindelijk van zich laten horen.

Foto – (c) KAA Gent Ladies

In de voorbije week kwamen twee Belgian Red Flames uit het buitenland terug om de Belgische Super League sterker te maken.  Heleen Jaques, in 2018 nog Belgisch landskampioen met RSC Anderlecht, komt na haar Italiaans avontuur bij Fiorentina (2018-19) en Sassuolo in het voorbije afgebroken seizoen (2019-20), terug naar de Belgische velden. Zij gaat tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies versterken. Davinia Vanmechelen is dan weer teruggekeerd bij Standard nadat ze de voorbije 3 jaar achtereenvolgens bij KRC Genk Ladies (2017-18), in Frankrijk bij PSG (2018-19) en in Nederland bij PSV Eindhoven (2019) en FC Twente (2019-20) speelde.

Foto – (c) R. Standard de Liège

Eerder dit jaar was ook Sara Yüceil, die ook in de kern van de Belgian Red Flames voor het EK 2017 in Nederland zat, teruggekeerd naar de Belgische competitie. Na haar avontuur in 2016-17 in Frankrijk bij Olympique de Marseille verliet de ex-Belgisch landskampioene met Standard na 3 seizoenen PSV Eindhoven om volgend seizoen de kleuren van het ambitieuze OH Leuven (waar ze al speelde tussen 2012 en 2014) te gaan verdedigen.

Sara Yüceil is na een rondreis via Standard, Marseille en PSV Eindhoven terug bij OH Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Inmiddels is er ook wat nieuws bij Sporting Charleroi. Het stamnummer 22 mag straks aantreden in de uitgebreide Belgische Super League en het zal dat doen met Phlippe Venturoso als coach. Hij was tot de maand maart van dit jaar de trainer van Royal Entente Acren Lessines in de 2de klasse Amateurs ACFF ook bekend als REAL. Op deze zondag 14 juni 2020 publiceerde de club op haar facebookaccount een kennismaking met de coach van het nieuwe vrouwenvoetbalproject bij de Zebra’s!

U kan dat bekijken via deze link:

Royal Charleroi Sporting Club Facebook

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share