Share

De UEFA zal op donderdag 17 juni 2020 meer dan waarschijnlijk ook meedelen dat de kwalificatieronde van de UEFA Women’s Champions League 2020-2021 waaraan Belgisch landskampioen RSC Anderlecht gaat deelnemen zal verplaatst worden naar een latere datum.

De formule van volgend seizoen werd enigszins gewijzigd maar voor de Belgische deelnemer veranderd er op dit ogenblik niets. RSC Anderlecht moet nog altijd eerst 3 wedstrijden in de voorrondes spelen vooraleer het in de hoofdtabel met 32 teams kan terechtkomen en later eventueel in de poulefase kan uitkomen. Normaal gezien zonder het coronavirus zou die voorronde al in augustus 2020 plaatsgevonden hebben maar nu wordt er volgens een goed ingelichte bron voor een nieuwe datum gekozen.

RSC Anderlecht zou nu voor het tweede jaar een plaatsje bij de laatste 32 kunnen afdwingen tussen woensdag 7 en dinsdag 13 oktober 2020. Het wordt uitkijken naar volgende week donderdag 17 juni 2020 voor de definitieve bevestiging hiervan. Nog meegeven dat vrouwelijk paars-wit vorig seizoen onder leiding van trainer Patrick Wachel en assistent Miguel Atilio de kwalificatieronde overleefde nadat het thuis achtereenvolgens won tegen PAOK Saloniki, de Noorse favoriet LSK Kvinner en Linfield Ladies. In de eerste ronde eindigde het Europese avontuur tegen BIIK Kazygurt uit Kazachstan. Het is nog niet bekend of RSC Anderlecht de voorronde opnieuw in eigen huis zal organiseren.

Lees over de kwalificatie van RSC Anderlecht vorig seizoen via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share