Share

Half april van dit jaar tijdens de lockdown door de coronauitbraak werd het vrouwenteam van Club Brugge, dat in 2019-2020 opnieuw meespeelde op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal, omgedoopt tot Club YLA. Het team van trainer Leo Van der Elst begint dus onder een nieuwe benaming aan een nieuw avontuur in de uitgebreide Belgian Women’s Super League.

Marie Minnaert maakte de overstap van KAA Gent Ladies naar Club YLA! Foto – (c) Club YLA

Vrouwelijk blauw-zwart zag in het tussenseizoen twee speelsters overkomen van KAA Gent Ladies: Marie Minnaert en Nicky Van den Abbeele, allebei ook met ervaring bij de Belgian Red Flames. Daarnaast stromen twee beloften door naar de A-kern en dat zijn Tracy Furo en Angel Kerkhove.

Nicky Van den Abbeele is na avonturen bij Lierse SK, RSC Anderlecht, Ajax en KAA Gent Ladies terug bij vrouwelijk blauw-zwart waar ze in 2015 vertrok! Foto – (c) Club YLA

Club YLA is op dinsdag 14 juli 2020 begonnen met de trainingen richting het nieuwe seizoen in de competitie en het heeft ook het oefenprogramma klaar waarin ook een stage in Limburg voorzien is met twee wedstrijden tegen VC Moldavo en KRC Genk Ladies in het kader van de Luc Nilis Cup. Net voor de competitie gaat Club YLA ook op bezoek bij een ex-club van coach Leo Van der Elst namelijk het Franse FC Metz waar hij in 1988 nog zelf actief was!

Charlotte Laridon zorgde in haar eerste seizoen op het hoogste niveau meteen voor 8 goals! Zij wordt ongetwijfeld opnieuw een belangrijke pion bij Club YLA in de uitgebreide Belgian Women’s Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk hieronder het volledige oefenprogramma van Club YLA:

24/07/2020: FC Bosdam Beveren – Club YLA (20u);

01/08/2020: FC Kontich – Club YLA (19u);

05/08/2020: Club YLA – KSK Voorwaarts Zwevezele (19u30);

08/08/2020: Stage in Limburg

09/08/2020: VC Moldavo – Club YLA (op Halveweg);

09/08/2020: KRC Genk Ladies – Club YLA (op Halveweg, 16u)

14/08/2020: Ajax – Club YLA (19u30);

23/08/2020: FC Metz – Club YLA (uur nog te bepalen);

Lees over de naamsverandering bij het vrouwenteam van Club Brugge:

Website Club Brugge

En ook nog via:

Website Club Brugge

CLUB YLA kan U in het nieuwe seizoen op de voet volgen via:

Facebookaccount CLUB YLA

Bekijk de periode van Leo Van der Elst bij FC Metz in 1988 via:

Website FC Metz

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share